Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Baristák versenye a Csodálatos Kávé Kiállításon

Baristák versenye a Csodálatos Kávé Kiállításon

Több mint negyven cég részvételével zajlik az I. Magyar Kávé Szakkiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpont "D" pavilonjában. A most először jelentkező Csodálatos Kávé kiállításra vasárnapig várják a vendéglátó ipari szakembereket, kereskedőket, a hazai kávépiac képviselőit.
Megosztás Nyomtatás
Baristák versenye a Csodálatos Kávé Kiállításon A kiállítással együtt zajlanak a VI. Magyar Barista Bajnokság eseményei. Az idén 17 versenyző állt a kávégépek mögé. A pénteki barista elődöntő után szombaton a Latte Art és a Good Spirit - azaz a tejöntés és az alkoholos kávék versenye zajlik. A Cup tasting - a kávékóstolás kategória fordulói és a barista döntő vasárnap kerülnek sorra. A budapesti versenyek egyben hivatalos kvalifikációk a 2010. júniusában, Londonban megrendezendő világbajnokságra, vagyis az itteni nyertesek Magyarországot fogják képviselni a nemzetközi porondon. Fotók: Balázs Attila

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu