Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Békéscsabai kolbászfesztivál

Békéscsabai kolbászfesztivál

Idén XIII. alkalommal került megrendezésre a békéscsabai kolbászfesztivál, ahol négyszázhúsz csapat nevezett be a kolbásztöltő versenyre.
Megosztás Nyomtatás
Békéscsabai kolbászfesztivál A szombati versenyere teljesen megtelt Békéscsaba sportcsarnoka és nem lehetett úgy végigmenni a versenyzők között, hogy ne kínáltak volna meg minket egy jó kis házi pálinkával. A jó csabai kolbász receptet hiába kérdeztünk, válaszul csak annyit kaptunk, hogy ,,a jó fűszerezés a titka”. Viszont a négynapos fesztiválon senki nem maradt étlen-szomjan. Rengetek, finomabbnál finomabb kolbászt volt szerencsénk megkóstolni. A sátrakban íncsiklandó sültek illata csábította az embereket egy jó kis lakomára, miközben a színpadról szólt hozzá a jó mulatós nóta. Voltak akik a plusz kalóriákat egyből le is dolgozták egy kis tánccal. Nagy volt a hangulat. Ezen a hétvégén Békéscsaba apraja-nagyja ezen az ünnepen volt.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu