Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 2008. október 10-12.

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 2008. október 10-12.

A Pálinka - és Kolbászfesztiválnak a főváros talán legszebb helyszíne a Budai Várnegyed Savoya terasza ad otthont. A Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kft. a hungarikumok igazi értékére szeretné felhívni a figyelmet, céljuk nemcsak a hagyományőrzés, hanem ezek megismertetése a magyar és a külföldi látogatókkal.
Megosztás Nyomtatás
Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 2008. október 10-12. A korábbi pálinkafesztiválokhoz hasonlóan idén is nagy volt az érdeklődés a gyártók között, így várhatóan 20 pálinkafőzde vesz részt, mely több mint kétszerese a tavalyi kiállítók számának.. A fesztivál kiváló alkalom arra, hogy a közönség megismerje a magyar pálinkákat és kolbászokat, azok több évszázados hagyományát, különleges receptjeit. A speciális eljárás, a titkos összetétel teszi egyedivé a hazai termékeket, nem csoda, hogy világszerte a prémium márkák közé sorolják őket. A korábbi fesztiválok alkalmával már megismerkedhettünk a magyarországi eredetvédett pálinkákkal, így például a Békési szilvapálinkával vagy a Kecskeméti barackpálinkával. A kiállítók különös hangsúlyt fektetnek a pálinkák megkülönböztetésére a hasonló szeszesitaloktól, és szívesen látják el vásárlási és fogyasztási tanácsokkal a gasztronómia szerelmeseit. A rendezvény főszervezője arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy napjainkban nagyon sok megtévesztő elnevezéssel találkozhat a fogyasztó. Aki azonban ellátogat erre a háromnapos rendezvényre, megtudhatja, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphat, miként különböztetheti meg az eredeti jó minőségű húskészítményeket. De bizonyára olyanok is lesznek, akiket inkább a kolbászok ízvilága csábít el a rendezvényre, és élnek majd a magyar közmondással: Rövid beszéd, hosszú kolbász az a jó. Helyszín: Budai Várnegyed Savoyai terasz Időpont: 2008. október 10-12. A kultúrált és mértékletes alkoholfogyasztás, illetve a különleges ízek elkötelezett híveiként sok szeretettel várunk mindenkit a BudaváriPálinka- és Kolbászfesztiválra!

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu