Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Csabai Kolbászfesztivál

Csabai Kolbászfesztivál

Ahogy Tokajról a jó bor, Makóról a hagyma, úgy Békéscsabáról a Csabai kolbász jut sokaknak eszébe. Az ehhez kapcsolódó Csabai Kolbászfesztivált immáron tizenkettedik alkalommal rendezik meg 2008. október 23-26. között.
Megosztás Nyomtatás
Csabai Kolbászfesztivál Ezt a rendezvényt már sehol sem kell bemutatni az országban, s külföldön is egyre népszerűbb e páratlan gasztronómiai rendezvénysorozat, melyre minden évben több tízezren látogatnak el. A fesztivál keretein belül immár hatodik alkalommal rendezik meg a nagysikerű Borvigadalom és Vásár nevű programot. Így a rendezvény látogatói nem csak megkóstolhatják a méltán híres csabai kolbászt, de megízlelhetik az ország szinte összes borvidékének különlegességeit is. Az alapgondolat az volt a Borvigadalom és Vásár szervezőinél, hogy az Alföldön, mely köztudottan nem a minőségi borok vidéke, népszerűsítsék ezen nedűket, s felhívják a figyelmet a bor és a gasztronómia kapcsolatának fontosságára, ugyanis jó bor nélkül egy igazi békési disznótor mára elképzelhetetlen. A Borvigadalom egy 2000 m2-es rendezvénysátorban kerül megrendezésre, ahol a tavalyi évhez hasonlóan, idén is több mint 30 kiállító vonul fel: kis- és nagyobb cégek mellett a családi pincészetek is képviseltetik magukat a legjobb boraikkal. Többek között a kiállítók között lesznek: Gere Tamás Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Vivamus Borház és Pincészet. A hagyományoknak megfelelően idén is a kiállított borok között fehér, vörös, rosé és tokaji kategóriában borversenyt rendeznek. A jobbnál jobb borok mellett különleges sajtkülönlegességeket is kóstolhatnak a Rendezvényre látogatók. A szervezők az idei évben is ígérik, hogy a látogatók Magyarország legjobb borait és legfinomabb kolbászait kóstolhatják meg! Időpont: október 24-26. Helyszin: Békéscsaba Információ: Csabai Rendezvényszervezés Békéscsaba, Lázár utca 20. fsz.: 10. Tel.: 30/9355-866, 30/9588-389 E-mail: info@kolbaszfesztival.eu Internet: http://www.kolbaszfesztival.eu

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu