Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Csodálatos Kávé Kiállítás

Csodálatos Kávé Kiállítás

Első alkalommal rendezi meg a Magyar Kávétársaság Kft. a Csodálatos Kávé nemzetközi kávékiállítást 2010. április 23-25. között Budapesten, a Budapesti Vásárközpont D pavilonjában - jelentették be a szervezők.
Megosztás Nyomtatás
Csodálatos Kávé Kiállítás A jövő év tavaszán a nemzetközi kávépiac meghatározó szereplői adnak találkozót a magyar fővárosban. A kiállítás mellett rendezik majd a Barista Világbajnokság hazai válogató versenyét, a VI. Magyar Barista Bajnokságot is. A kávé kiállítás mellett zajló további szakmai programok nemes versengésre adnak lehetőséget a kávékészítés mestereinek. A Latte Art, a Coffe in Good Spirit, a Cup Testing, a Turkish Coffee nemzeti bajnokságai Budapestre vonzzák a nemzetközi elismerésre pályázó mestereket, s így a nagy érdeklődésre számot tartó események erre az időre a kávé fővárosává avatják Budapestet. A kiállítás célja, hogy a termelőktől a ereskedelmi felhasználókig a piaci szereplők minden csoportjának alkalmat biztosítson a hatékony kommunikációra, akár szakmai, akár üzleti megbeszélésekre és konkrét üzletkötésekre. A szakkiállításon rendszeresen megjelennek a nagy kávétermelő országok, akár a távoli Brazília, Columbia kereskedői is. A tematika rendkívül széles és a termelők mellett helyet kapnak a legkülönbözőbb gépek és felszerelések, a kiegészítők gyártói forgalmazói, a kereskedelmi cégek képviselői. A rendelkezésre álló adatok szerint a hazai felnőtt lakosság 80%-a rendszeresen fogyaszt kávét, s ez komoly gazdasági tényezőt jelent. A kávézás kultúrája azonban koránt sem olyan azdag a hazai gyakorlatban, amennyire a különböző elkészítési módok, a különböző alapanyagok azt lehetővé tennék. A magyarországi Csodálatos Kávé kiállítás egyben jó alkalom arra is, hogy a kulturált kávéfogyasztásról többet tudhasson meg a nagyközönség is. A budapesti kiállítást a tervek szerint bárzongoristák versenye, a kávéházak világát idéző irodalmi előadások, interaktív programok és workshop kísérik. A Csodálatos Kávé kiállítást az Európai Különleges Kávé Szövetség (SCAE) is támogatásáról biztosította.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu