Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek Partnerünk
Új recept küldés
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Édes búcsú a nyártól

Édes búcsú a nyártól

Még néhány nap és végérvényesen is beköszönt az ősz. Hogy kiélvezzük az utolsóaranylo_daiquiri2 melengető napsugarakat és édesebb legyen a búcsú a nyártól, íme néhány gyümölcsös koktélkülönlegesség, amelyekkel nem csak méltóképpen emelhetjük poharunkat az elmúlt hónapokra, de könnyebben lendülhetünk át a következő évszakba.

Megosztás Nyomtatás

ARANYLÓ DAIQUIRI  

Hozzávalók:

4cl Jack Daniel's Tennessee Honey

2cl citromlé

1cl cukorszirup

1 levél zsálya a díszítéshez

Elkészítés:

Az alapanyagokat shakerben jégre töltjük, elkeverjük, majd koktél pohárba szűrjük. Díszítéshez használjuk zsálya levelet.

aranylo_daiquiri

MÁLNA BOMBA

Hozzávalók:

4cl Jack Daniel's Tennessee Honey

4cl málnapüré

2cl limelé

1 cl vanília likőr

Elkészítés:

A málnát pürésítjük, a többi hozzávalóval együtt egy shakerben összerázzuk, majd pohárban jégre töltjük. Díszítéshez egy pálcikára pár szem málnát szúrunk, majd a koktélt porcukorral megszórjuk.

malna_bomba

INDIÁN NYÁR


Hozzávalók:

4cl Jack Daniel's Tennessee Honey

2cl alma szirup

1 cl meggy szirup

2cl limelé

10cl almalé

Elkészítés:

A hozzávalókat egy shakerben összerázzuk, majd egy pohárban jégre töltjük. Díszítéshez néhány vékonyra vágott almacikk és pár szem gránátalma javasolt.

indian_nyar



Hogy kerül az alma az asztalra? - A gyümölcsfajták útja 5 lépésben

Bár hazánkban is egyre népszerűbb a tudatos vásárlás, és sokan odafigyelnek arra,budai_domokos hogy most ősszel, a téli almák szezonjában magyar alma kerüljön az asztalukra, azt mégis kevesen tudják, hogy milyen utat jár be a gyümölcs, a magtól a kerten át az asztalunkig. A NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet és a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) több ezer őshonos, magyar fajta őrzői, kutatói és több száz fajta forgalmazói. Ők segítenek nekünk a termékcímkék mögé látni: öt lépésben foglalták össze a magyar almafajták útját.

Édes búcsú a nyártól

Még néhány nap és végérvényesen is beköszönt az ősz. Hogy kiélvezzük az utolsóaranylo_daiquiri2 melengető napsugarakat és édesebb legyen a búcsú a nyártól, íme néhány gyümölcsös koktélkülönlegesség, amelyekkel nem csak méltóképpen emelhetjük poharunkat az elmúlt hónapokra, de könnyebben lendülhetünk át a következő évszakba.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu