Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Édes Napok Budapesten a Várban

Édes Napok Budapesten a Várban

„...a maya feljegyzésekben a 2012-es év az utolsó, amiről említést tesznek. Ebből sokan azt a következtetést vonják le, hogy ebben az évben jön el a világvége. Tiszteletben tartva sokak véleményét, mi inkább annak örülünk, hogy ugyan ezek a mayák már közel 3000 éve felfedezték a kakaót, valamint a csokoládét. Az „Istenek ajándékát” először csak a magas rangú papok, uralkodók és hadvezérek fogyaszthatták, majd később már a nép is hozzájutott e mennyei ízekhez.”
Megosztás Nyomtatás
Édes Napok Budapesten a Várban Ebben a nagy izgalmakkal várt évben, amikor egyébként is minden okunk megvan a boldogsághormonok pótlására, a tavalyihoz hasonlóan a Budai Várban, pazar környezetben, számtalan programmal és attrakcióval kerül megrendezésre a második Édes Napok Budapest, Csokoládé- és Édességfesztivál. Az idei Édes Napok már 4 napos lesz, időpontja szeptember 20-23. Egy dolog azonban nem változik, továbbra is kizárólag a minőségi édességeket gyártó és forgalmazó kiállítóknak biztosítanak helyet a fesztiválon a szervezők. 2011-ben Sarah Jane Evans, a londoni Academy of Chocolate alapítója volt a díszvendég. Idén Chloé Doutre-Roussel lesz a díszvendége a fesztiválnak, aki a híres Csokoládé szakértő könyv szerzője. Tagja a londoni Academy of Chocolate-nak, ezen felül az, egyik legkomolyabb londoni kereskedőháznak a Fortnum and Mason-nek a csokoládé szakértője. Az Édes Napok Budapest Fesztivál szakmai rangját a díszvendég jelenléte nemzetközivé teszi, a jó hírnév, a fesztivál pazar helyszíne, így a világ minden pontjára eljut. A szervezők célja továbbra is egy olyan szakmai seregszemle, amelynek európai híre emeli a kézműves magyar édességek megítélését, értékét és a fesztivál minősítését. Néhány világhírű márka jelenléte pedig emeli a fesztivál színvonalát. Az idei évtől minden évben más-más ország vendégeskedik a fesztiválon. Ez évben Németország fogadta el meghívást, akik részben, mint turisztikai desztinációt reklámozzák országukat, másrészt a német csokoládé- és édességgyártó manufaktúrák termékeit hozzák el hazánkba.   Az első, csütörtöki nap, szakmai nap, ahol a kiállítóknak, kereskedőknek és a szakmai résztvevőknek, médiapartnereknek, támogatóknak lehetőségük lesz egymást és egymás édességeit is jobban megismerni, a sajtóval, médiával szorosabb kapcsolatot kialakítani, szakmai előadást tartani és hallgatni. Az édességgyártók szövetsége ezen a napon ünnepli majd a 20. születésnapját. Természetesen e napon is várják a nagyközönséget, akik este a tavalyi évben megszokott hangulatú zenéket élvezhetik.   Ahogy a tavalyi fesztiválon, így az idein is napközben családoknak és gyermekeknek szóló programok lesznek, valamint bemutatkoznak olyan attrakciók, amiket csak az Édes Napokon lehet majd látni. Hasonlóan a tavalyihoz, idén is lesznek csokoládé és praliné kurzusok. A kilátogatóknak gazdagabb ajándékot, valamint több kóstolót ígérnek. „Édes Napok” autóbuszjáratot is indítanak a Clark Ádám tér és Dózsa György tér között. A fesztivál területén ingyenes wifi is lesz.   Az esték a tavalyihoz hasonlóan a funky, soul, jazzkoncertek, a finom ételek és italok társaságában telnek. Elegáns lounge és koktélbár lesz a terület legszebb kilátását nyújtó Savoyai terasz végében, valamint a hangulatos nyugati kertben. Péntek estére egy különleges zenei koncertet szerveztek a kilátogatóknak.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu