Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Egy hétvége alatt 200 mázsa halat fogunk megenni!

Egy hétvége alatt 200 mázsa halat fogunk megenni!

Halászlé fesztivál SzegedIdén már XIX. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szeged rendezvénysorozat Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács jóvoltából. A kezdeményezés célja a magyarok hallal való megszerettetése, az egy főre jutó halfogyasztás növelése és annak elérése, hogy hazánk lakosai ne csak ünnepek alkalmával fogyasszanak halhúst. Ma a magyarok átlagosan évente 10 kg halat fogyasztanak el, ennek azonban a duplája lenne örvendetes - mondta a fesztivál házigazdája.

Megosztás Nyomtatás

A rendezvény 2015. szeptember 4. és 6. között veszi birtokba a Huszár Mátyás rakpartot, az Újszegedi Partfürdőt és magát a Tiszát. A szervezők az idei program kialakításakor elsősorban a szórakoztatást tűzték ki célul, mellyel minden korosztályt szeretnének megszólítani. A rendezvényre kilátogatók a halászlé kóstolás mellett például country zenével egybekötött táncos mulatságon is részt vehetnek az Oklahoma Country, illetve Colorado Country együttes jóvoltából. Akik pedig a hagyományos, mulatós, cigány zene kedvelői, nekik sem kell otthon maradniuk, ugyanis együtt énekelhetnek-táncolhatnak Nótár Mary-vel, de lesz össznépi cigányzenekari örömzene is. Sztárfellépőkből idén sem lesz hiány: pénteken Lakatos Krisztián és Szandi, szombaton Takács Nikolas, vasárnap pedig az Irigy hónajmirigy fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. Az esemény idén is az elmaradhatatlan tűzijátékkal és lézershowval fog zárulni, melyet az érdeklődők vasárnap 22 órai kezdéssel tekinthetnek meg.

A Somogyi könyvtár ebben az évben is csatlakozik a rendezvénysorozathoz, mely keretein belül Halat vegyenek!-régi idők hírei a Délmagyarország napilapban címmel válogatás látható a DélmagyArchívból és a Somogyi könyvtár anyagából a könyvtár 1. emeletén 2015. augusztus 31. és szeptember 5. között. Aki megtekinti a kiállítást, kvízjátékban vehet részt, melyben 5, a kiállításhoz kapcsolódó kérdésre kell válaszolni. A helyes választ adók között halászlé jegyet sorsolnak ki.

Az esemény részletes programja a fesztivál honlapján érhetők el.

A Gasztrostúdió olvasóinak is lehetőségük ven nyerni halászlé jegyeket!
Részvételhez egy kérdésre kell válaszolni: Milyen érdemrendért versenyeznek a halfőzők a fesztiválon?
A kérdésre a választ a halfesztivál honlapján találják meg a játékosok.

Nevezni így lehet:
Küldjön e-mailt JÁTÉK tárgymezővel az info@gasztrostudio.hu címre.
Írja meg e-mailben a helyes megfejtést, teljes nevét, telefonszámát szeptember 3. 24:00-ig!

A nyerteseket facebookon hirdetjük kis és e-mailben valamint telefonon értesítjük szeptember 4-én!


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu