Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Egy újabb színfolt Budapesten az ínyenceinek

Egy újabb színfolt Budapesten az ínyenceinek

Egy új fúziós ázsiai ízekket kínáló étterem a Red Mango várja a keleti ételek kedvelőit Budán. A főleg friss mangóra- és chili kultúrára építő RED MANGO étteremben fúziós indiai, kínai, trinidad-és tobagói és thai ízekkel találkozhatnak a betérő vendégek. Az étterem üzemeltetői szeretnék bebizonyítani, hogy az olcsó, de rossz minőség-, valamint a drága és gourmet ázsiai helyek között márpedig létezik egy bizonyos aranyközépút, ahol kiváló alapanyagokból, alázattal és szeretettel készülnek finom ételek az ügyes indiai/nepáli mesterek és thai/kínai/magyar vendégszakácsok által.
Megosztás Nyomtatás
Egy újabb színfolt Budapesten az ínyenceinek Az étterem vezetője, Jham Kulvinder Singh elmondta, hogy a Red Mangó étteremnek nem lesz egy fix étlapja, hanem az aktuális szezonra jellemző alapanyagokkal dolgoznak és ezáltal a betérő vendégek mindig új ételekkel találkozhatnak. A hivatalos megnyitón az étterem tanácsadói, Jham Kulvinder Singh (Maharaja, Himalaya), Wang Qiang (Wang Mester konyhája), Jarabek Bence (Artesano) és Turóczi Gábor (elnök, Lucullus BT) vágták át a díszszalagot, és mondtak ünnepi beszédet. Egy hely - három koncepció A korábban "Julcsi Mama Kifőzdéjeként" üzemelő Kolosy-téri hely nappal megtartja magyaros ízeit, amit reggel 8 órától egy jó minőségű reggeli előz meg. Este viszont a fúziós ázsiai irány lesz a mérvadó: a vendégek napi ajánlatokból, nagyon kedvező áron válogathatnak az ázsiai különlegességekből. Négy fogást például 1990 Ft-ért kínál az étterem, pedig ezek alapanyagai nagy részben itthon nem is fellelhetőek. Ilyen például az ízletes sárga mangó, amit magyarországon nem is lehet kapni a boltokban. Ez az amerikai zöld mangónál sokkal zamatosabb. Szezonja áprilistól októberig tart. A vastag terméshús teljesen megérve lágy és nagyon bő levű, halványsárga vagy narancsszínű, rostos vagy csaknem rostmentes, édes ízű, kellemes, aromás illatú. A repertoárban találkozhatunk majd mangós, chilis, kókuszos ételekkel, rákokkal, szárnyasokkal, levesekkel, valamint különböző currykkel, salátákkal/zöldségételekkel is. Ha ellátogat a Red Mangóba, akkor feltétlenül próbálja ki a mangó vodkát, a mangó salsát is. Mind a kettőre jellemző az édes, csípős és erős ízek keveredése. Red Mango étterem és kifőzde, 1037-Budapest, Szépvölgyi út 15. Web: www.redmango.hu Telefon: +3620-240-8530 Kapcsolódó galéria

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu