Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Egybeolvad a Tapería de Sergio és az Artesano étterem

Egybeolvad a Tapería de Sergio és az Artesano étterem

Egybeolvad az ex-Tapería de Sergio és az Artesano spanyol étterem, aminek következtében új szellemiség- és koncepciójú étekm-hely alakul Budapesten.
Megosztás Nyomtatás
Egybeolvad a Tapería de Sergio és az Artesano étterem Az új hely ezen túl az "Artesano Spanyol Tapas Bár és Étterem" nevet viseli, és helyileg megmarad az Ó. utca 24-26.-ban, a VI. kerületben. A tulajdonosok design- és színváltoztatásokat és ígérnek. A "rusztikus" vonalért, egyben az étterem tapas-különlegességeiért Sergio mester lesz a jövőben a felelős, aki eredeti ízvilágával már kivívta az ínyencek és a szakma elismerését. Az avantgard konyháról és a spanyol konyha csúcsétkeiért Jarabek Bence tulajdonos és a már bizonyított szakács-csapat felelnek a jövőben. Az étlapon a tapasok mellett ily módon továbbra is helyet kapnak a baszk, andalúz és katalán különlegességek. A 2008-ban Magyarország egyik legjobb éttermévé választott Artesano autentikus alapanyagaival, jól elkészített ételeivel, ízletes (és olcsó) napi menüjével, valamint tematikus vacsoráival nyerte el az ínyencek és itt élő spanyolok tetszését. Az étterem a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület akapító tagja, aktív résztvevője. Tematikus vacsorák, különleges rendezvények Az átalakulás első lépéseként hagyománytermető céllal, május 16-ától az Artesano útjára indítja szombati tapas-büfé ebédjét, amely hagyományos Spanyol és Dél-Amerikai ízekkel várja az érdeklődőket 2,900 Ft/fő áron (italok nélkül). Júniusban Sergio spanyol főzőkurzusra várja az érdeklődőket, míg az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság együttműködésében ismét újabb spanyol sztárséf látogat el hazánkba (és az Artesano-ba). Enrique Sánchez Gutiérrez a madridi Grupo Laraza Executive Chef-je (egyben televíziós sztárszakács) a tervek szerint magyar séfeknek tart egynapos profi séfkurzust, amit főzőbemutató, sherry-borkóstoló és andalúz ínyencvacsorák kísérnek az Artesano-ban. Továbbbi információ Artesano Spanyol Tapas Bár és Étterem +3620-2408530 www.artesano.hu

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu