Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Együnk a szabad ég alatt friss tésztát

Együnk a szabad ég alatt friss tésztát

Pasta stationEhhez persze kell valaki aki nagyot mer álmodni, és vállalkozó kedvének és ötleteinek nem szab határt. Kell egy olyan csapat, aki az ötlet mögé áll és kilép a füstös zárt konyhák világából! Miért? Mert mindig kell az új, még akkor is ha naponta találkozunk a gasztronómiában az éppen aktuálisan menő újdonságokkal.

Megosztás Nyomtatás

AZ ÖTLET

Vegyünk egy átlagos menzát, vagy egy szokásos fesztiváli vagy utcai ételkínálatot. Általában rohanunk, kiválasztjuk ugyanazt, ugyanattól és el is fogyasztjuk tudván, hogy esetleg a minőség nincsen arányban azzal amennyit kifizetünk érte. És unjuk.

Kell az új, kell a friss és kell az, hogy a felgyorsult tempóban is találkozhassunk ízekkel, illatokkal, dizájnnal és nem mellesleg azokkal az emberekkel, akik nekünk frissen tálalják az ebédünket, vacsoránkat.

TésztaA tésztát mindenki szereti. Kortól, nemtől függetlenül. Van hozzá köze, élménye - az első betűtészta a paradicsomlevesben, az első cukros nudli a nagyival, vagy a közösen gyártott nokedlik és pörkölt illata.

Így jött a mozgó tésztabár ötlete, mely abból a szempontból is szerencsés, hogy egész Európában még nincsen ilyen jellegű vállalkozás. Cél a frissen készült - nem előre gyártott - tészta, melynek az íze is teljesen más mint, az melyet csak kiborítunk a tasakból.
A kiváló minőségű, friss alapanyagok, melyeket tetszés szerint variálhatunk és hozzá a fűszernövények és illatok... garantált siker.

A rendeléstől a tálalásig nyomon követhető, hogy mi kerül a dizájn dobozba - csak hogy a trendeket is szem előtt tartsuk!

STREET FOOD őrület

Különlegesen átalakított motorok, Barkasok, puttonyosok, pick-up-ok, teherautók! Végtelen variációk, street food találkozók, fesztiválok, rajongók! Íme a vendéglátás egyik legegyszerűbb formája, mely az utóbbi pár évben alapvetően szabta át milliók mindennapi étkezési szokásait. És ez alól persze mi magyarok sem vagyunk kivételek.

Íme egy lazább, kötetlenebb minőségi étkezés - a Pasta Station rutinos, a zárt konyhában edzett séfjei kikerülvén a szabadba, így már el tudnak beszélgetni a vendégekkel, a bőrükön érezhetik az elismeréseket, kritikákat.

HONNAN, HOVA?

Ki a szabadba! Jó társaság, különleges helyek! Együttlét és közös főzés, finom borok és friss paszták. Ehhez hozzáadódnak a mesteri szakácsok és alkalom adtán jó beszélgetések a gasztronómiáról, tésztákról, az életről! A Pasta Station ezt kínálja végig száguldva a nyári fesztiválok legjavát, piknikezve a Millenárison vagy éppen az éjszakai szórakozóhelyek környékén várja azokat akik a gyros, hambi helyett egy más minőséget szeretnének!

Az autó felbukkan majd irodaházak, logisztikai parkok, bevásárlóközpontok közelében, illetve céges és magán partikon is megtalálható.
Mindezt hogyan? Úgy, hogy további autókat készít, mert a vállalkozás még nincs fél éves, de már kinőtte magát.

További tervek között szerepelnek Pasta Station pontok az egész országban, valamint egyedi webshop és saját márkás termékek!

Vigyázat! Pasta lavina közeleg!!

A BEMUTATKOZÓ ESEMÉNY - A MILLENÁRIS

Pasta station Millenáris piknikEgy laza sajtópiknik keretében mutatkozott be a vállalkozás 2014. június 12-én a Millenáris Parkban. Az eseményen a Millenáris Nonprofit Kft-től Lupkovics Vanessa beszélt a park terveiről. Az újdonságokat, gasztronómiai trendeket mindig is támogató létesítmény ebben az évben Street Food udvarrá változik a látogatók legnagyobb örömére. A kiváló borokat a Bortársaság szolgáltatja, közvetlenül a Pasta Station food truck autója mellett.

A rendezvényen az olasz ételek fanatikusa, Dombovári Vanda faggatta a Pasta Station séfjeit arról hogy miként tudnak egy fesztiváli napon minimum 1000 főnek friss tésztát kínálni, úgy hogy a minőségből egy fikarnyit sem engednek! A jó csapatmunka és az elhivatottság elengedhetetlen, de a lényeg a jól felszerelt háttérkonyha, a dob utcai bázis. És a kedvenc tésztaétel? Végtelenül variálható, de a kedvenc számukra a legegyszerűbb paradicsomos csípős arrabiata bármilyen tésztából.
A kedvenc különleges desszert tésztából? Még csak tervben, de ez biztosan ütős lesz! A csokoládékrémes pisztáciás ravioli. A tésztát pisztácia pasztával készítik, és ettől nagyon szép zöld színt kap, majd sűrű és tömény csokoládétölteléket tesznek bele. Csak még azt kell kitalálni, hogy hogyan ne folyjon ki a csokikrém belőle akkor sem, miután kifőzték a tésztát.
A piknikre egy diós túrónudlit készítettek a fiúk pikáns meggyhabbal... Vanda elmesélte olaszországi gasztro körútját és azt is hogy kisfiával, Gergővel aki még csak másfél éves, de már közösen tesznek - vesznek a konyhában együtt.

A cég ügyvezetője Dulai Tamás és Kovács Zsanett a Pasta Station rendezvényszervezője lelkesen beszélt a megvalósult álomról felvezetve a felkínált tészta csodákat:
Az előétel: Zöld rigattoni rukkolával, olivabogyóval és paradicsommal, citrus öntettel
Főételek: Feketekagyló tészta csípős paradicsomszósszal
Spagetti balzsamecetes kacsával
Campanelle bisque szósszal és garnélarákkal
Desszert: Túrós nudli édes diós morzsában pikáns meggyhabbal

Pasta station kisbusz


Az estén bemutatkozott a Vespresso csapata is, akik éppen aznap tértek haza Riminiből, Olaszországból a Barista Világbajnokságról. A magyar bajnok Nagy Krisztián kínálta a vendégeknek különleges, a versenyen is bemutatott málnás ízvilágú kávé költeményeit!

Igazi Dolce Vita hangulatot kölcsönzött az átalakított Vespa motor előtt kávézgató társaság!

 


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu