Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Éjféli napsütésben szikrázott a Paprikás Csirke

Éjféli napsütésben szikrázott a Paprikás Csirke

Véget ért az I. Budapest-Nordkapp Tájákozódási Rali, amelyen összesen 30 személy vett részt. A Magyarországon, Szlovákián, Lengyelországon, Litvánián, Lettországon, Észtországon, Finnországon, Svédországon és Norvégián át egészen az Északi-fokig tartó versenyen minden egység sikeresen célba ért, és meghódította a kontinens legészakibb pontján található Északi-fokot.
Megosztás Nyomtatás
Éjféli napsütésben szikrázott a Paprikás Csirke A verseny teljesítette jótékonysági akcióját is: ruházatot és tartós élelmiszereket osztott szét Felsőzsolcán árvízkárosultaknak a Lucullus BT, a Fjallräven, a HanWag, a Primus és a ChocoMe jóvoltából. A versenyen részt vett Turóczi Gábor ,,Extrém Szakács" is, aki az ötfős ,,Ták Mozsno" csapattal együtt elkészítette a XI. Paprikás Csirkét a magyar kultúra tiszteletére. Az étel az éjjeli napsütésben szikrázott Európa ,,csúcsán", eztán a magyarok legjellegzetesebb italával, a pálinkával öblítették le. Az Extrém Szakács emellett paprikás krumpli t is főzött a svéd-finn határon, valamint fine dining stílusú rénszarvas-carpaccio elkészítésére is sor került barna mártással, vörösáfonya lekvárral és poláris kenyértallérral. Az ismerkedés a helyi konyhákkal folytatódott: az Extrém Szakács sós-medvecukor fagylaltot, jávorszarvas fasírtot, rénszarvas parizert mocsári hamvas szederrel, uborkás-mártásos sült virslit, csokis mustárt és a ,,muikku" névre hallgató oului sült tavi apróhalat is megkóstolta. ,,A skandináv és a finn konyha kiváló, finom ételekből és kiváló minőségű alapanyagokból áll, csak sajnos erről nagyon kevesen tudnak. Örülnék, ha hozzám hasonlóan valaki rénszarvas pörköltet készítene a világban, s ha Magyarországra érne, biztosan ott lennék egy kóstolásra" - mondta el Turóczi Gábor. ,,Örülök, hogy újabb gasztronómiai akciónk is sikeres volt" - tette hozzá.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu