Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Elindult a budapesti Hidden Kitchen

Elindult a budapesti Hidden Kitchen

Saját helyet avatott és a 100. vacsoránál jár a Lucullus BT   A Lucullus Baráti Társaság immár saját helyén is népszer-síti az egyetemes gasztronómiát és kultúrát. A 8. éve m-ködő nonprofit gasztronómiai egyesület Hidden Kitchen-re keresztelte új székhelyét, ahol főzőesteken, vacsorákon és kulináris workshopokon ismertetik meg a külföldi kultúrákat és asztaltiszteleti szokásokat a gasztronómiára nyitott emberekkel. A Hidden Kitchen egy 200 éves m-emlék ház egy lakása, az V. kerületben, ahol folyamatos kísérletezés folyik az alapanyagokkal, textúrákkal, dísznövényekkel és f-szerekkel. Az egyesület a rendezvényein összeköti a gasztronómiát a zenével, képzőm-vészettel, mozival, színházzal, sporttal, designnal, pszichológiával, gasztrobloggerek főztjével és még sok más érdekességgel is.
Megosztás Nyomtatás
Elindult a budapesti Hidden Kitchen Michelin-reprodukciók, Lucullus PRÉMIUM vacsorák   "Olyan ételeket is igyekszünk reprodukálni, amelyekért Michelin csillagot kapnak éttermek. Sőt, ezeket továbbgondoljuk, játszunk velük. A grammra pontos receptek megvannak, a kompetens, Michelin csillagos éttermet megjárt szakácsok is, emellett nagy a kedvünk, szívünk, tehát sikerülhet a dolog" - mondta el Turóczi Gábor, az egyesület elnöke. "Főzőkurzusaink és prémium vacsoráink keretében a résztvevők testközelből figyelhetik a szakácsok trükkjeit, így Magyarországon egyedülálló módon elsajátíthatják például a fúziós ételek sokszínű elkészítési módját. Mindeközben figyelembe vesszük a gasztronómiai sokszínűséget, szezonalitást, regionalitást" - tette hozzá Turóczi Gábor. Az egyesület közben jubilál is: "zsinórban" már a 100. ínyencvacsorájánál jár. A Lucullus BT kultúreseményei bárki számára elérhetőek; az egyesület tagjai azt vallják, hogy az "ÉTEL MINDENKIÉ".

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu