És még ami fontos: a fiatal borászokon belül a Junibor - Fiatal Borászok Egyesülete lesz idén a Borfesztivál kiemelt vendége. Az ország 10 borvidékének 28 ismert, a magas minőségű borkészítés iránt elkötelezett fiatal termelője szórakoztatja a közönséget az Oroszlános udvarban, a Magyar Rádió színpada mellett. Felváltva és együtt töltögetve a jó nedűket a poharakba.	
        Hangoló - a Borfesztivál idén világzenei koncerttel indul. Szeptember 7-én, a MOM Kulturális Központban az egyedülálló Hungarian HeartBeats program azt a zenei és kulturális sokszínűséget mutatja be, amely hazánkban a táncház-mozgalom hagyományaiból indulva virágzik. Ez a kivételes produkció 2011-ben, Koppenhágában, a WOMEX Világzenei Kiállításon hatalmas nemzetközi sikert aratott. A műsorban központi szerepet kap a cimbalom, mely tradicionális roma dallamokat és hagyományos parasztzenét kelt életre. Ellenpontként aszimmetrikus ritmusú, sodró délszláv muzsika és izgalmas elektromos gitár-furulya duó kápráztatja el a nézőket. Jegyek a helyszínen és a jegymester.hu oldalon válthatók.
A Borfesztivál idei díszvendége Horvátország. Köztudott, hogy az ország borászainak közel fele nem értékesíti borait, csupán saját igényeik kielégítésére termel, melyre egy régi mondás is utal: „Olyan még nem volt, hogy egy zagorjei (ember) bort adott volna el, inkább megitták a barátai”.
Ezért számos kereskedelmi forgalomba kerülő bor, még mindig viszonylag ismeretlen Horvátország határain túl. Ezekkel a rejtett kincsekkel ismerkedhetnek meg most fel a magyar borkedvelők. A borok mellett az ország gasztronómiája, kultúrája is bemutatkozik.        
A Borfesztivál gazdag kulturális kínálatában igazi újdonság, hogy a zárónapon a Magyar Jazz Szövetséggel közösen kerül megrendezésre a Magyar Jazz Napja. Színpadra lépnek MoNaMo és Vendégei, a Budapest Bossanova Quintet, a Basszusgitár Ünnep keretében Jaco Pastoriusra emlékezünk. Az idei Budavári Borfesztivál záróműsorát a Ricardo Salsa Club zárja.
Jegyezze fel a naptárába:
„Budavári Borfesztivál a barátokkal szeptember 12-16. között!”			
			 
			
		
		
			
		 Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek  | +Gasztrostúdió.hu
    
		Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025