Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Francia mesterszakácsok Budapesten

Francia mesterszakácsok Budapesten

A Hungexpo meghívására, október 5-én érkezett Budapestre Christophe Marguin, az 1936-ban alapított szakácsszövetség, a Toques Blanches Lyonnaise elnöke, három kiváló lyoni mesterszakács, Mathieu Viannay, Joseph Viola és Frédéric Berthod társaságában. A szakácsmesterek a szakácsok olmpiájának számító Bocuse dOr szervező bizottságának tagjai.
Megosztás Nyomtatás
Francia mesterszakácsok Budapesten Az idén novemberben először rendeznek Magyarországon selejtezőket, amelyeknek győztesei részt vehetnek a 2010. február 21-22-én a FOODAPEST kiállítás keretében sorra kerülő döntőn. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban zajló Bocuse dOR döntődöntő tétje az európai fordulóba jutás lesz. A négy francia chef Budapesten élvonalbeli éttermeket látogatott sorra, majd a fővárosfőváros nevezetességeivel ismerkedtek. Borkóstoló keretében találkoztak a magyar Bocuse dOr Akadémia tagjaival és hasznos gyakorlati tanácsokkal látták el a magyarországi selejtező szervezőit. Október 6-án, a négy francia mesterszakács programja a Vámház körúti Vásárcsarnokban folytatódott, ahol - már a versenyekhez való beszerzésekre gondolva - ismerkedtek a magyar élelmiszeralapanyag kínálattal. Újságírói kérdésre elmondták: a Vásárcsarnok atmoszférája, a hatalmas kínálat és nem utolsó sorban az emberek közvetlensége lenyűgözte őket. Piaci szemléjüket egy jóízű reggelivel zárták a Vásárcsarnok büfé során lángossal és frissen sült kolbásszal. A reggeli program után a mesterszakácsok a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, a HOVENTA kiállításán folytatták szakmai programjukat. Nagy elismeréssel nyilatkoztak magyarországi tapasztalataikról, a magyar gasztronómia kiváló eredményeiről, a hazai szakemberek hozzáértéséről, amely mind a gyakorlatban, mind a kiállítás magas színvonalú kínálatában tükröződött.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu