Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Gasztronómia Éjszakája Fesztivál

Gasztronómia Éjszakája Fesztivál

A Gasztronómia Éjszakája Fesztivál programjainak összeállításakor arra törekedtünk, hogy a Színházak Éjszakája programsorozat (2013. május 4 - 5.) legérdekesebb helyszíneire, és a legvonzóbb részt vevő színházaiba hívhassuk el látogatóinkat.

Korábbi nagy sikerű színházi gasztronómiai estjeink tapasztalataira építve, ezúttal is színházi környezetben mutatjuk be a páratlan magyar ételeket, és mindazt a kulináris, kulturális és gazdasági értéket, melyet képviselnek.

Áttekintve a kínálatot, több szempont szerint is osztályoztunk. Mi kell egy felejthetetlen színházi gasztronómiai estéhez?

Megosztás Nyomtatás

Ezek biztosan:
Legyen felvezetés. Az egész hétvégére kiterjedő programsorozat egy felvezető bemutatóval kezdődik, 2013. május 3.-án, pénteken 18:00 órától, a Liszt Ferenc téren, ahol a Fesztiválra kiválasztott Magyar Élelmiszereket, különös tekintettel a közönség által is magyar élelmiszerként azonosított termékekre, ismertetjük a jelenlévő vendégekkel, és a látogatókkal. Mivel a másnapi programban részt vevő színházak jellemzően a belváros körzetében vannak, ezért az egyes színhelyek egymásra épülő programmal jelentkeznek. A Színházak Éjszakája programjainak tipikus látogatói több helyszínt is bejárnak a hétvégén, ezért mi is arra törekszünk, hogy kiválasztott színházakban egymást kiegészítő, támogató választékot nyújtsunk.

Legyen szabadtéri helyszín. Ez nagyon fontos, hiszen ezen a csodálatos tavaszi estén igazi romantikus programot tudunk így szervezni. Így találtuk meg a Szabad Tér Színházat. Gyermekprogramok, tánc, zene és tangó. Hozzá remek magyar ételek.

Legyen igazi durranás is. Végignézve a programkínálatot, egyszerűen nem lehet kihagyni a Centrál Színházat (szerintünk egyébként máskor sem érdemes..) hiszen remek estét varázsolnak nekünk, amihez mi is megpróbálunk felnőni remek magyar ételeinkkel. Beatles, nyílt próba, Avenue Q, kulisszajárás, és morzsaparty. Magyar ételt haza nem viszünk...

Legyen benne Új Színház. Mert megkerülhetetlen, és ezért nagyon szeretjük. Mint a kiváló magyar élelmiszereket. Gyermekprogram: Pöttöm Panna előadás 5 éves kortól. A Gasztronómia Éjszakája Fesztivál fel fog nőni a feladathoz, ami a gyerekek kiszolgálását jelenti. Lesz azért apukamegőrző is. Kulisszajárás. Máshol is van, de itt van is mit nézni. Például az erre az alkalomra kitalált szendvicskompozíciókat (persze meg is lehet, sőt kell enni), Zene és koncert: Népzenétől a rockig és vissza. Kolbászoktól a szarvasig és vissza. Ha nem jön el, nem lát színházigazgatót zenélni. Színház a csillagos ég alatt. Együtt a Gasztronómia Éjszakája Fesztivállal. Rossz nem lesz, az biztos.

Persze az egész fesztivál nem lenne, ha nem lenne a Magyar Turizmus Zrt, AMC Vezérigazgatósága, hogy mindezt ingyen elhozhassuk vendégeinknek.

Kelt: Budapest, 2013. április 23. www.gasztroej.hu


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu