Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Gasztronómia Éjszakája Fesztivál

Gasztronómia Éjszakája Fesztivál

A Gasztronómia Éjszakája Fesztivál programjainak összeállításakor arra törekedtünk, hogy a Színházak Éjszakája programsorozat (2013. május 4 - 5.) legérdekesebb helyszíneire, és a legvonzóbb részt vevő színházaiba hívhassuk el látogatóinkat.

Korábbi nagy sikerű színházi gasztronómiai estjeink tapasztalataira építve, ezúttal is színházi környezetben mutatjuk be a páratlan magyar ételeket, és mindazt a kulináris, kulturális és gazdasági értéket, melyet képviselnek.

Áttekintve a kínálatot, több szempont szerint is osztályoztunk. Mi kell egy felejthetetlen színházi gasztronómiai estéhez?

Megosztás Nyomtatás

Ezek biztosan:
Legyen felvezetés. Az egész hétvégére kiterjedő programsorozat egy felvezető bemutatóval kezdődik, 2013. május 3.-án, pénteken 18:00 órától, a Liszt Ferenc téren, ahol a Fesztiválra kiválasztott Magyar Élelmiszereket, különös tekintettel a közönség által is magyar élelmiszerként azonosított termékekre, ismertetjük a jelenlévő vendégekkel, és a látogatókkal. Mivel a másnapi programban részt vevő színházak jellemzően a belváros körzetében vannak, ezért az egyes színhelyek egymásra épülő programmal jelentkeznek. A Színházak Éjszakája programjainak tipikus látogatói több helyszínt is bejárnak a hétvégén, ezért mi is arra törekszünk, hogy kiválasztott színházakban egymást kiegészítő, támogató választékot nyújtsunk.

Legyen szabadtéri helyszín. Ez nagyon fontos, hiszen ezen a csodálatos tavaszi estén igazi romantikus programot tudunk így szervezni. Így találtuk meg a Szabad Tér Színházat. Gyermekprogramok, tánc, zene és tangó. Hozzá remek magyar ételek.

Legyen igazi durranás is. Végignézve a programkínálatot, egyszerűen nem lehet kihagyni a Centrál Színházat (szerintünk egyébként máskor sem érdemes..) hiszen remek estét varázsolnak nekünk, amihez mi is megpróbálunk felnőni remek magyar ételeinkkel. Beatles, nyílt próba, Avenue Q, kulisszajárás, és morzsaparty. Magyar ételt haza nem viszünk...

Legyen benne Új Színház. Mert megkerülhetetlen, és ezért nagyon szeretjük. Mint a kiváló magyar élelmiszereket. Gyermekprogram: Pöttöm Panna előadás 5 éves kortól. A Gasztronómia Éjszakája Fesztivál fel fog nőni a feladathoz, ami a gyerekek kiszolgálását jelenti. Lesz azért apukamegőrző is. Kulisszajárás. Máshol is van, de itt van is mit nézni. Például az erre az alkalomra kitalált szendvicskompozíciókat (persze meg is lehet, sőt kell enni), Zene és koncert: Népzenétől a rockig és vissza. Kolbászoktól a szarvasig és vissza. Ha nem jön el, nem lát színházigazgatót zenélni. Színház a csillagos ég alatt. Együtt a Gasztronómia Éjszakája Fesztivállal. Rossz nem lesz, az biztos.

Persze az egész fesztivál nem lenne, ha nem lenne a Magyar Turizmus Zrt, AMC Vezérigazgatósága, hogy mindezt ingyen elhozhassuk vendégeinknek.

Kelt: Budapest, 2013. április 23. www.gasztroej.hu


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu