Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek Partnerünk
Új recept küldés
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Hétvégén vár a szegedi halfesztivál!

Hétvégén vár a szegedi halfesztivál!

Szegeden, szeptember első hétvégéjén, újra a halé, illetve a halászléé lesz a főszerep.21. szegedi halfeszt1. Idén már 21. alkalommal kerül megrendezésre az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, melynek alapító-főszervezője a Venesz-díjas mesterszakács, Frank Sándor.  A szeptember 1-3-ig megrendezésre kerülő fesztiválra most is felejthetetlen programsorozattal várják a látogatókat, ahol az élet hajnalán és alkonyán lévők is egy felejthetetlen hétvégére készülhetnek.

Megosztás Nyomtatás

A Nemzetközi Tiszai Halfesztivál ötlete annak idején a hal szeretete és népszerűsítése ötletén21.szegedi halfeszt2 került megrendezésre. Az évek során a fesztivál már nem csak a szegedi Huszár Mátyás rakpartot kebelezi be, hanem a Tisza újszegedi oldalára, a Partfürdőre is kiterjesztette fennhatóságát, ahol első sorban halászléfőző verseny zajlik.  

A szegedi halászlé zamatát az értékes alaplé és a finom folyóvízi hal hozzáadásának köszönheti, melyet idén is a szegedi rakparton, a Vízi bástyán felállított Óriás Bográcsban főznek majd.

A szegedi halászlé mellett idén szerepet kap a magyar hagyományőrzés, a magyar értékek népszerűsítése és erősítése, melyet elsősorban a magyar ízek gasztronómiai képviselői, illetve  az ország különböző pontjáról ide látogató kézműves kiállítók fogják képviselni.

Idén újdonságként szerepel a programban a jótékonyság. A Tekerj az életért elnevezésű akcióban  részt vevők, három perces bicikli tekeréssel egy-egy rászoruló gyermek egy napi étkezését biztosíthatják. Szombaton (szeptember 2-án) megrendezik a Rotary Klub jóvoltából a II. Gumikacsa Versenyt, melynek bevételéből egy forgalmas szegedi kereszteződést látnak el vakok és gyengén látókat segítő hanggal.

A Somogyi könyvtárban a ’70-es, ’80-as évek szegedi éttermeiről, illetve halételeiről készült fényképeket állítják ki.

21.szegedi halfeszt3A három napos rendezvénysorozat számos élő zenei fellépővel szórakoztatja a nagyérdeműt. Többek között az Irigy Hónaljmirigy, a 3+2 Együttes, a Zsomboys biztosítja majd a talp alá valót, ezen kívül több helyi közösség is segít kizökkenni a hétköznapokból. Színpadra lép a Szegedi Nemzeti Színház társulata musical és filmslágerekkel, különböző stílusú táncelőadások, ahol a kicsik és nagyok mutatják meg tehetségüket. Szeptember 3-án, vasárnap pedig, a fesztivál záróakkordjaként, az elmaradhatatlan tűzijátékban gyönyörködhetünk.

A Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nemcsak az ősz első szegedi fesztiválja, hanem egyben a leghangulatosabb is, ahol minden korosztályt várnak szeretettel 2017. szeptember 1-3-ig a szegedi Huszár Mátyás rakparton és egyéb helyszínein.

 

JÁTÉK! Játsszon velünk és nyerjen halászléjegyet! Válaszoljon helyesen a következő kérdésre, melyre a helyes választ a fesztivál hivatalos honlapján találja meg: http://www.halfesztival.szegedihalaszcsarda.hu/

Hány éve főz, illetve nevez be a halászléfőző versenybe az a személy, aki aranybogrács érdemrenddel rendelkezik?

Amennyiben szeretne részt venni játékunkban, a megoldást, nevét és telefonszámát küldje el az info@gasztrostudio.hu e-mail címre.

A halászléjegyek átvétele személyesen történik, Szegeden 2017. szeptember 2-ig, (szombat) 12:00-ig, telefonos egyeztetés útján.

Játékunk véget ért!
Nyertesek:

Kertész Katalin
Sárközi Sándor
Seres Sándor 
Sipos Mária
Fehér Dániel


Töltsük fel őszi vitaminraktárainkat friss zöldséggel és gyümölcsökkel

Praktikák és tanácsok a dietetikustól

A trendek azt mutatják, hogy mindennapjainkban egyre nagyobb szerepet játszik azalmás-szilvás pite egészséges életmód, a helyes táplálkozás, és testsúlyunkra is jobban odafigyelünk, mint pár évvel ezelőtt. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehető legteljesebben táplálkozzunk, miközben az alakunkra is vigyázunk? Abban biztosak lehetünk, hogy a napi többször keveset elvvel és a zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával nem foghatunk mellé. Dietetikus szakértő segítségével jártuk körül a témát.

A világsikerű chocoMe showroom-ot nyitott Svájcban, valamint újabb 7 nemzetközi díjat zsebelt be

Újabb mérföldkő a világsikerű chocoMe életében: a manufaktúra október harmadiknyertes_chocome hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját. 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu