Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Hoventa 2008 október 14-17.

Hoventa 2008 október 14-17.

Magyarország legnagyobb, legszélesebb kínálatot képviselő vendéglátó- és szállodaipari szakkiállítása, a Hoventa idén október 14-17. között várja látogatóit a Budapesti Vásárközpont ,,A" pavilonjában.
Megosztás Nyomtatás
Hoventa 2008 október 14-17. A korszerű technológiákat, eszközöket, berendezéseket, a gasztronómiában nélkülözhetetlen alapanyagokat felvonultató kiállítást idén is számos szakmai bemutató és előadás kíséri, ezekből kínálunk most ízelítőt. A Hoventa Fórumon (102/a stand) október 14-én, kedden rendezik meg a IV. Országos Zöldségszobrász Bajnokságot. Október 15-én ugyanitt kerül sorra az SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) Magyarországi Tagozatának rendezésében az V. Magyar Barista Bajnokság, melynek célja ezúttal is az ország legjobb kávépincéreinek felkutatása, tudásuk összemérése. Az idei verseny győztese is elnyeri a jogot a világversenyen való szereplésre. Október 16. a Cukrászok Napja lesz a Hoventa Fórumon. A program az újpesti Horváth Cukrászda bemutatójával kezdődik, 11 órától Horváth Ferenc - A hagyomány szerepe a mai cukrászatban - címmel tart bemutatóval egybekötött előadást. Az érdeklődők megismerkedhetnek a nemrégiben megnyílt -SUGAR!- Design Cukrászat formabontó és látványos édességeivel is. Mihályi László mestercukrász különleges desszertjeit mutatja be 13 órától. Mihályi László éveken át külföldön, majd a Sofitel vezető cukrászaként dolgozott, most pedig saját váci -Desszertszalonjában- kínálja természetes és kiváló minőségű alapanyagokból készülő, különleges, kreatív desszertjeit. 14-15 óra között Kopcsik Lajos olimpiai aranyérmes mestercukrász lesz a Hoventa Fórum vendége, aki élő szóban és fotókon is bemutatja az egri Kopcsik Marcipánia újdonságát, a -Barokk termet-, ahol minden tárgy, díszítő elem cukorból készült. A program zárásaként 15 órától a Videodelikát m-GEL Kft. tart bemutatót a "0" kalóriás "ellenálló" lisztből készült süteményekről. Október 17., péntek a diákok napja lesz a Hoventa Fórumon, ekkor rendezik meg a szakiskolák díszterítési versenyét - a Reneszánsz Évhez kapcsolódóan a reneszánsz jegyében. Mindezek mellett a Hoventa Pódium (105/a stand) is érdekes előadásokkal, bemutatókkal várja a látogatókat, például Czeizel Endre professzor -Evéssel az érelmeszesedés ellen!- címmel tart előadást a Czevita liszt jótékony hatásáról az érrendszeri megbetegedések megelőzésében. A Hoventa Színfolton (106-os standok) pedig többek között gazdag szakkönyv-kínálattal és különleges kézműves alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők. Kiállítók bemutatóiból - Euro Quality - Vákuum alatt főzés "élőben". A cég olasz partnerei segítségével a standon megépített látványkonyhán gyakorlatban is bemutatja a sous vide technológiát. Az ételeket helyben meg is kóstolhatják az érdeklődők. A non stop bemutató Fabrizio Sangiorgi olasz szakértő, betanító séf vezetésével, ismert magyar séfek közreműködésével zajlik. (311/d stand) - A tavalyinál kétszer nagyobb METRO standon a technikai eszközökön, gépeken túl most nagy hangsúlyt kap az alapanyagok bemutatása is; a szakmai közönség megismerheti a cég -Friss áru koncepcióját- hal, hús és zöldség-gyümölcs kategóriában. Emellett lesz látványkonyha, látványpizzéria, halbontási bemutató, húscsomagolási bemutató, zöldségszobrászat, textiltisztítás, sommelier-, barista- és bartender bemutató. A standon folyamatosan dolgoznak a METRO Európa-díjas, illetve olimpiai- és világbajnok mesterszakácsai: Kalla Kálmán, Nemeskövi Dénes és Urbán Tibor. (201/a stand) - A Skill Trade standon másfél- kétórás időközönként indulnak interaktív szakmai bemutatók az Unox gőzpároló rendszerek használatáról. (310/b stand) - A Gastrogroup Hungary idén is létrehozza Rational oktatókabinetjét és Rational látványkonyhai bemutatóját. (313/b stand) - Az Assur Kft. elsősorban a prémium minőségű MKN Hans Dampf gőzpároló készülékeket kívánja megismertetni német és magyar szakácsok közreműködésével. (313/a stand) - Az Alois Dallmayr baristái naponta több alkalommal tartanak kávékészítési bemutatót. Az érdeklődők személyesen konzultálhatnak a rendezvényen végig jelen levő magyar barista bajnokkal, Molnár Attilával. (202/a stand)

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu