Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Hungarikum kavalkád az V. Ágyaspálinka Fesztiválon

Hungarikum kavalkád az V. Ágyaspálinka Fesztiválon

A Bolyhos Pálinkafőzde május 22-én Újszilváson immár ötödik alkalommal rendezi meg az ágyaspálinkák fesztiválját. Valóságos hungarikum kavalkád fogadja a pálinka szerelmeseit: a fesztivál középpontjában a Kiváló Magyar Élelmiszerek állnak, köztük ágyaspálinka, méz, és kolbász. A világ legnagyobb pálinkásüvegéből pedig 2700 pohár Bolyhos ágyas meggypálinkát osztanak ki ingyen.
Megosztás Nyomtatás
Hungarikum kavalkád az V. Ágyaspálinka Fesztiválon A Pest megyei településen, Újszilváson a helyi Bolyhos Pálinkafőzde május 22-én rendezi meg a már hagyományosnak tekinthető ágyaspálinkák ünnepét és a Pálinkafőzők Országos Találkozóját. Az V. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál programjai a Vásártéren már reggel 9 órakor elkezdődnek és tartanak egészen éjjel két óráig, az esti koncerteken fellép az R-Go valamint az Irigy Hónaljmirigy. Az egyik legnagyobb regionális pálinkafesztivál középpontjában az ágyaspálinkák mellett a Kiváló Magyar Élelmiszerek (KMÉ) állnak. Tíz KMÉ terméket előállító cég kínálja portékáit. Köztük az egyetlen olyan hazai, vidéki település Újszilvás három vállalkozása, amelyek egyszerre nyerték el - idén februárban - a KMÉ díjat. Ráadásul mind hungarikum: méz, kolbász és pálinka. A Bolyhos ágyaspálinkák tulajdonosai, Bolyhos László és Bolyhoz Zoltán az elmúlt évben gondoltak egy merészet és elkészítették a világ legnagyobb pálinkásüvegét. A megvalósult ötlet Guinness-rekord lett, ráadásul a világcsúcs-kísérlet része volt, hogy mind az 54 liter pálinkát - 2 centiliter Bolyhos ágyaspálinka 2700 pohárban - a fesztivál vendégei között osztották szét, ingyen. Ráadásul alig egy óra alatt. Ezt a produkciót ebben az évben is megismétlik, a cél, hogy egy órán belül elfogyjon az 54 liter pálinka. A fesztivál fő attrakciója a Bolyhos ágyaspálinka. A Bolyhos család évtizedes tapasztalata és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka: étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általuk szabadalmaztatott aszalt gyümölcságyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű pálinkát hat hónapig tartályokban és fahordókban érlelik. Az érlelést követően, a palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt tesznek az üvegekbe, majd erre töltik a pálinkát. Ezt követően további 5-6 hónapig érlelik. Ezeket a pálinkákat kóstolhatják meg az érdeklődők, remek programokkal kísérve. Bolyhosék 2001-ben vettek részt először pálinkáinkkal nemzetközi pálinkafesztiválon és versenyen, és rögtön nagy sikert értek el Gyulán, az ágyas szilvapálinkájuk a fesztivál fődíja mellett, ÉFOSZ különdíjat és aranyérmet nyert. A következő években a sikersorozat folytatódott: számos arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodtak. Gyulán 2004-ben a Bolyhos ágyas szilvapálinka, 2007-ben a Bolyhos ágyas cigánymeggypálinka nyerte el a „Magyarország legjobb pálinkája” címet. 2006-ban szintén a gyulai pálinkaversenyen az ágyas Cserszegi fűszeres szőlőpálinka ,,Nagyarany" díjat nyert, és a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület a 2006-os év „Zászlóspálinkájának” választotta. Jelentős sikerként könyvelik el, hogy 2006. novemberében pálinkáik elnyerték a Kiváló Magyar Élelmiszer minősítést, és ezt az elmúlt években többször megismételték. Rendező: Bolyhos és Fia BT.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu