Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Húsvét a skanzenben

Húsvét a skanzenben

A hagyományokhoz híven idén is változatos programokkal várják a látogatókat! A húsvéti tojás díszítésének motívumait és eltérő technikáit (batikolás, karcolás, patkolás, berzselés) az ország különböző vidékeiről érkező népm-vészek mutatják be, ezek többségét a vendégeik maguk is elsajátíthatják.
Megosztás Nyomtatás
Húsvét a skanzenben A Húsvét-kertben a gyermekek tojásjátékokat játszhatnak (tojáskapkodás, tojásgurítás, tojásütés). A játszóházban a húsvéti ünnep hagyományos és újabb keletű, közismert szimbólumait (bárányt és nyulat) lehet természetes alapanyagokból elkészíteni. Bárányokkal élőben is lehet találkozni, mivel a tél végén belőlük közel harminc született az állattartó tanyán, és a múzeumi rendezvény kedvelt eseménye a rackajuhok húsvéthétfői szépségversenye. A Játékudvarban már-már feledésbe merült népi ügyességi és sportjátékokat lehet kipróbálni. A kétnapos rendezvényre érkező családokat bábjátékkal, népzenei bemutatókkal és táncházzal várják. A Fogadó kínálatában a húsvét hagyományos ételei (bárány, sonka, torma, tojás, kalács) kiemelt helyet kapnak. A Húsvétnak 2009-ben már négy múzeumi tájegység ad otthont: a Felső-Tiszavidék, Kisalföld, az Alföldi mezőváros és Bakony, Balaton-felvidék. A tájegységek között azonban a vendégek mostantól vasúton is közlekedhetnek, hiszen április 7-én elindul a Skanzen vonat Európa leghosszabb múzeumi sínpályáján.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu