Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Húsvét a skanzenben

Húsvét a skanzenben

A hagyományokhoz híven idén is változatos programokkal várják a látogatókat! A húsvéti tojás díszítésének motívumait és eltérő technikáit (batikolás, karcolás, patkolás, berzselés) az ország különböző vidékeiről érkező népm-vészek mutatják be, ezek többségét a vendégeik maguk is elsajátíthatják.
Megosztás Nyomtatás
Húsvét a skanzenben A Húsvét-kertben a gyermekek tojásjátékokat játszhatnak (tojáskapkodás, tojásgurítás, tojásütés). A játszóházban a húsvéti ünnep hagyományos és újabb keletű, közismert szimbólumait (bárányt és nyulat) lehet természetes alapanyagokból elkészíteni. Bárányokkal élőben is lehet találkozni, mivel a tél végén belőlük közel harminc született az állattartó tanyán, és a múzeumi rendezvény kedvelt eseménye a rackajuhok húsvéthétfői szépségversenye. A Játékudvarban már-már feledésbe merült népi ügyességi és sportjátékokat lehet kipróbálni. A kétnapos rendezvényre érkező családokat bábjátékkal, népzenei bemutatókkal és táncházzal várják. A Fogadó kínálatában a húsvét hagyományos ételei (bárány, sonka, torma, tojás, kalács) kiemelt helyet kapnak. A Húsvétnak 2009-ben már négy múzeumi tájegység ad otthont: a Felső-Tiszavidék, Kisalföld, az Alföldi mezőváros és Bakony, Balaton-felvidék. A tájegységek között azonban a vendégek mostantól vasúton is közlekedhetnek, hiszen április 7-én elindul a Skanzen vonat Európa leghosszabb múzeumi sínpályáján.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu