Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Idén is megrendezésre kerül a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál!

Idén is megrendezésre kerül a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál!

A XVI. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden kerül megszervezésre 2012. augusztus 31 és szeptember 2 között. Magyarország egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvénye a Szegedi híd és az újszegedi partfürdőn kerül megrendezésre. A vízi bástyára felállított bográcsban közel 14 ezer adag halászlé fog elkészülni, amelyet a kedves vendégek bátran és örömmel elfogyaszthatnak. A 200 mázsa halból készülő halászlé elkészítésére idén mintegy 130 halfőző jelentkezett.
Megosztás Nyomtatás
Idén is megrendezésre kerül a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál! Nagyon sokan tisztában vagyunk azzal, hogy a halfogyasztás mennyire egészséges mégis kevesen élünk vele. A halak fogyasztása egy évben kétszer mindenképpen ajánlott, így ez a program akkor egy alkalomnak meg is felelhet. A szervezők nem titkolt célja az, hogy minél jobban népszerűsítsék a halfogyasztást Magyarországon. A halászléhez a paprikát a szögedi boszorkány hozza, míg a legjobb hagyma Makóról érkezik a helyszínre. Azoknak a kedves vendégeknek, akik kevésbé kedvelik a halászlevet természetesen sült hallal is kedveskednek a fesztiválon résztvevő szakácsok. Az örökös halfőző címet csak azok nyerhetik el Szegeden, akik legalább 7 alkalommal, 7 éven át főzték a halászlevet. Ezt egy éremtáblával is jutalmazzák a program szervezői. A halfőzésen kívül a fesztivál nagyon sokszínű programkínálattal várja a vendégeket. Hazai borokat és pálinkákat kóstolhatunk, rock és country dalokat hallgathatunk és természetesen az elmaradhatatlan kézműves vásár is várja a kicsiket és a nagyokat is! Akik inkább a cigény zenét vagy a népiesebb nótákat kedvelik azoknak is jól fog telni napjuk, de az esti tűzijáték és a lézershow biztosan az egyik leglátogatottabb program lesz ezen a hétvégén! Azoknak, akik egy kissé komolyabb programra vágynak érdemes ellátogatniuk a Somogyi Könyvtár kiállítására, hiszen itt lehet majd megtekinteni az érdekes régi dokumentumokat és képeket, valamint Frank Sándor venesz díjas mesterszakács 200 éves halevő készletét is. Nagyon reméljük, hogy a színes programkínálat kicsiket és nagyokat is vonzani fog ezen az izgalmasnak ígérkező hétvégén! A Gasztrostúdió olvasóinak hamarosan egy játékkal is kedveskedünk, ahol a szerencsések halászlé jegyeket nyerhetnek! Figyeljék facebook oldalunkat!

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu