Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Megosztás Nyomtatás

 

A fesztivál augusztus 31-én, pénteken délben kezdődik, az esemény fő helyszínén, a már évek óta megszokott Huszár Mátyás rakparton. A programsorozatot hivatalosan a főszervező, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács nyitja meg 15 órakor. Az esemény fő helyszíne, a már évek óta megszokott Huszár Mátyás rakpart, illetve az Újszegedi Partfürdő. Péntek este az Irigy Hónajmirigy és a Zsomboys együttes biztosítja a talpalávalót.

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács
Frank Sándor
Venesz-díjas mesterszakács

A fesztivál másnapján, szombaton a Partfürdőn, 9 órai kezdéssel kezdetét vesz a Halászléfőző verseny, ahová bárki jelentkezhet, aki szívesen megmérettetné főzőtudományát a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend elnyeréséért. A rakparton délelőtt 11-kor, a fesztivál egyik fő attrakciója, a „szegedi boszorkány” óriásbográcshoz érkezése nyitja az aznapi eseménysorozatot, aki a szegedi halászlé egyik elengedhetetlen alapanyagát hozza magával, a fűszerpaprikát. Az egész napos program garantált, ahol kicsik és nagyok ugyanúgy megtalálják érdeklődésüknek megfelelőt.

Az esemény egyik fő motivációja, a hal fogyasztásának népszerűsítése mellett, a magyar gasztronómia, kézművesség, hungarikumok ápolására is hangsúlyt helyez, melyet elsősorban a rakparton lévő kiállítók képviselnek.

Az halfesztivál záróakkordját a Balkán Fanatik együttes és a tűzijáték biztosítja.

A fesztivál teljes programját az esemény hivatalos honlapján tekintheti meg: http://www.halfesztival.szegedihalaszcsarda.hu/

 


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu