Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Megosztás Nyomtatás

 

A fesztivál augusztus 31-én, pénteken délben kezdődik, az esemény fő helyszínén, a már évek óta megszokott Huszár Mátyás rakparton. A programsorozatot hivatalosan a főszervező, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács nyitja meg 15 órakor. Az esemény fő helyszíne, a már évek óta megszokott Huszár Mátyás rakpart, illetve az Újszegedi Partfürdő. Péntek este az Irigy Hónajmirigy és a Zsomboys együttes biztosítja a talpalávalót.

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács
Frank Sándor
Venesz-díjas mesterszakács

A fesztivál másnapján, szombaton a Partfürdőn, 9 órai kezdéssel kezdetét vesz a Halászléfőző verseny, ahová bárki jelentkezhet, aki szívesen megmérettetné főzőtudományát a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend elnyeréséért. A rakparton délelőtt 11-kor, a fesztivál egyik fő attrakciója, a „szegedi boszorkány” óriásbográcshoz érkezése nyitja az aznapi eseménysorozatot, aki a szegedi halászlé egyik elengedhetetlen alapanyagát hozza magával, a fűszerpaprikát. Az egész napos program garantált, ahol kicsik és nagyok ugyanúgy megtalálják érdeklődésüknek megfelelőt.

Az esemény egyik fő motivációja, a hal fogyasztásának népszerűsítése mellett, a magyar gasztronómia, kézművesség, hungarikumok ápolására is hangsúlyt helyez, melyet elsősorban a rakparton lévő kiállítók képviselnek.

Az halfesztivál záróakkordját a Balkán Fanatik együttes és a tűzijáték biztosítja.

A fesztivál teljes programját az esemény hivatalos honlapján tekintheti meg: http://www.halfesztival.szegedihalaszcsarda.hu/

 


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu