Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Ilyen különleges ízeket csak itt találhattál... - ilyen volt a negyedik Macaron Nap

Ilyen különleges ízeket csak itt találhattál... - ilyen volt a negyedik Macaron Nap

macaron1Sikeresen lezárult az idei, negyedik alkalommal megrendezett Macaron Nap, aminek idén az Akvárium Klub adott helyet. A macaron és a francia kultúra ünnepe sok látogatót vonzott az esemény helyszínére kortól és nemtől függetlenül, aminek a vonzóereje elsősorban persze az apró, színes és különleges ízesítésű sütik voltak.

Megosztás Nyomtatás

A rendezvényen 9 kiállító cukrászda macaron-remekeit ismerhették meg a résztvevők. A legtöbben különleges, szokatlan ízekkel kísérleteztek, mint például a szilvapálinkás, csilis-csokoládés, céklás-étcsokis vagy a popcornos macaron. Ezen kívül nagy népszerűségnek örvendett a szintén Franciaországból ismert Éclair fánk, a macaron, koktél formájában, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Lobby bárjának köszönhetően, illetve a macaronra emlékeztető szendvicsek, a TÜTÜ bár jóvoltából.

macaron5

A jó hangulatról a színpadon Lovász László műsorvezető és Jókuti András gondoskodott, ahol a központi téma egész nap a macaron körül forgott. Azonban a szervezők még a gyerekek szórakoztatásáról sem feledkeztek meg. Lehetőség volt arcot festeni, csillámtetoválást csináltatni, selfi gép segítségével profi fotókat készíteni és a Francia Intézet pedagógusai által kitalált játékos foglalkozásokon részt venni.

macaron3

A Macaron Verseny eredménye nagy meglepetést hozott: az idei Macaron Nap 4 új kiállítójából 3 is díjat szerzett (Felföldi Passionerie, Mészáros Cukrászda, Zila Kávéház és Cukrászda), külön öröm volt a szervezőknek, hogy a Mészáros Cukrászda Szombathelyről érkezett, amiről arra lehet következtetni, hogy nemcsak fővárosunkat, hanem a vidéket is kezdi meghódítani ez az imádott francia édesség. Az első díjat mindkét profi kategóriában a Desszert.Neked csapata hozta el. Gratulálunk a nyerteseknek!

Reméljük sokan részt vettetek az idei Macaron Napon, ha pedig nem, jövőre találkozunk!

macaron2

macaron6

macaron4

Fotók forrása: Saját készítés


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu