Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Indiai gasztronómiai nap

Indiai gasztronómiai nap

A Lélek Palotája Indiai Gasztronómiai Nappal várja az érdeklődőket október 12-én, szombaton. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya.

Megosztás Nyomtatás

Indiai gasztro napAz ételek különlegessége a jól társított és gazdag fűszerezésnek köszönhető, amely nemcsak kiváló ízt ad, hanem a jó egészséget is biztosítja. A jó étel jó emésztést biztosít, az emésztés békésen lobogó lángja pedig a testi egészség forrása.

Az Ájurvéda (egészség és élettan) tudománya szerint a hat alap íznek - sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes - egy étkezésen belül szerepelnie kell tányérunkon. Ekkor ételeink egyensúlyban vannak. Emiatt az ízes ételek igen színesek, táplálóak és változatosak is.

A rendezvényen résztvevők számos tradicionális indiai menüket készítő szakács bemutatóján részt vehetnek, személyes kérdéseket tehetnek fel a témában és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek a különleges fűszerekkel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek pl. a csatnik (édes-csípős szószok), lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, az étkezés rítusos kezdőállomása, a mungóbab leves és izgalmas ízvilágú édességek. Bemutatjuk a panír (házisajt) elkészítését és felhasználási lehetőségeit. Hagyományosan földből kiépített tűzhelyen történik a látványfőzés, melyet eredetileg tehéntrágyával fűtöttek. A kirakodóvásárban egyebek között képviselni fogja magát Krisna-völgy is, ahol biotermékeket tudnak vásárolni hazánk legnagyobb ökofalvából. A nap folyamán lehetőség lesz gasztronómiai témákban és Ájurvéda területén előadásokat hallgatni és végül, de nem utolsósorban finomakat eszegetni!

 


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu