Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Két napra a nagyközönséget is várják a FOODAPEST-UKBA kiállítások

Két napra a nagyközönséget is várják a FOODAPEST-UKBA kiállítások

A 2010. február 21-24. között először rendezi együtt a HUNGEXPO Zrt. az UKBA és a FOODAPEST kiállításait. Az első FOODAPEST-UKBA kiállítás párost olyan kiemelkedő szakmai rendezvények kísérik, mint a Cukrász Junior Világbajnokság, ahol 12 ország 17 versenyzője méri össze tudását, és a Bocuse dOr nemzetközi szakácsverseny, amit szakácsolimpiaként is szoktak emlegetni.
Megosztás Nyomtatás
Két napra a nagyközönséget is várják a FOODAPEST-UKBA kiállítások A világraszóló események egyben értékes kapcsolatokat is jelentenek, hiszen természetes módon a kiállításokra is jut a nemzetközi szakmai körök figyelméből. Kapcsolatok alakulnak a résztvevő országok szakmai szervezeteivel, a kereskedelmi kamaráikkal és szakembereivel. A Bocuse dOr hazai válogatóversenyén 8 magyar mesterszakács vesz részt. A zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán mesterszakács, nemzetközi elnöke pedig. Charles Tjessem, aki maga is Bocuse d"Or győztes volt korábban. A világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai fórumokkal, workshopokkal, például a SIAL dOr Nemzetközi termékverseny hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac borteszttel, a hazai élelmiszerpiac versenyképességéről szóló előadásokkal egészül ki a program. Újdonság, hogy 2010-ben részlegesen a nagyközönség felé is nyitnak a kiállítások, hiszen az első és az utolsó nap, azaz február 21-e vasárnap és február 24-e szerda közönségnap lesz, amikor a belépőjegy árak a szakkiállításokon megszokott árszínt alatt maradnak. Magyarországon először a Pékválogatott közreműködésével elkészül EURÓPA 2,5 méter átmérőjű kenyérkosara, mely felvonultatja a pékek által gyártott termékeket, a különböző kenyerektől a sós és édes ízesítésű péksüteményekig, A bemutató sütéseken és a nemzetközi konferencián és üléseken Spanyolország, Svédország, Bulgária, Szlovákia, Olaszország, Lengyelország, Németország szakmai képviselői vesznek részt. A programokról, aktualitásokról részletes információt találnak a www.ukba.hu illetve a www.foodapest.hu internetes oldalakon. A gasztronómiai csúcsrendezvényekre mintegy 20 ezer érdeklődőt - köztük 10 ezer szakmai látogatót - várnak.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu