A világraszóló események egyben értékes kapcsolatokat
is jelentenek, hiszen természetes módon a kiállításokra is jut a
nemzetközi szakmai körök figyelméből. Kapcsolatok alakulnak a résztvevő
országok szakmai szervezeteivel, a kereskedelmi kamaráikkal és
szakembereivel. A Bocuse dOr hazai válogatóversenyén 8 magyar
mesterszakács vesz részt. A zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán
mesterszakács, nemzetközi elnöke pedig. Charles Tjessem, aki maga is
Bocuse d"Or győztes volt korábban.
A világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai
fórumokkal, workshopokkal, például a SIAL dOr Nemzetközi termékverseny
hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac
borteszttel, a hazai élelmiszerpiac versenyképességéről szóló
előadásokkal egészül ki a program.
Újdonság, hogy 2010-ben részlegesen a nagyközönség felé is nyitnak a
kiállítások, hiszen az első és az utolsó nap, azaz február 21-e vasárnap
és február 24-e szerda közönségnap lesz, amikor a belépőjegy árak a
szakkiállításokon megszokott árszínt alatt maradnak. Magyarországon először a Pékválogatott közreműködésével elkészül EURÓPA
2,5 méter átmérőjű kenyérkosara, mely felvonultatja a pékek által
gyártott termékeket, a különböző kenyerektől a sós és édes ízesítésű
péksüteményekig, A bemutató sütéseken és a nemzetközi konferencián és
üléseken Spanyolország, Svédország, Bulgária, Szlovákia, Olaszország,
Lengyelország, Németország szakmai képviselői vesznek részt.
A programokról, aktualitásokról részletes információt találnak a www.ukba.hu illetve a
www.foodapest.hu internetes oldalakon.
A gasztronómiai csúcsrendezvényekre mintegy 20 ezer érdeklődőt - köztük
10 ezer szakmai látogatót - várnak.
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025