Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Kóstold meg az ország tortáját!

Kóstold meg az ország tortáját!

karamelltortaAugusztus 20-a idén sem kizárólag az ünnepről, a tűzijátékról fog szólni, hanem a kóstolásról is! Csütörtöktől a lakosság is megízlelheti a zsűri által legjobbnak ítélt tortakülönlegességeket, amiből már a cukormentes élet képviselői is kivehetik a részüket!

Megosztás Nyomtatás

Az ország tortája

Idén már 9. alkalommal választották meg az ország tortáját, 4. alkalommal az ország cukormentes tortáját, másodjára pedig a honvédség tortáját. A hagyományosnak mondható torta kategóriában idén Szó Gellért Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortáját választotta a Miniszterelnöki Hivatal a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével egyetértésben. 2015 cukormentes tortája a Barackos buboréktorta, ami Vaslócki Orsolya keze munkáját dicséri. A honvédség tortája idei nyertese a tavaly is győztesként kikerülő Rózsa Mária és Lukács Péter, akiktől augusztus 20-án a Tessedik mézes körtetortát kóstolhatjuk meg. Az ünnepséghez csatlakozó cukrászdák ideiglenes listája (augusztus 19-ig folyamatosan bővül) itt található: Cukrászdák

buboréktorta

nyertesek

A Magyarok Kenyere

A Magyarok Kenyere Ünnepről is szót kell ejtenünk, amit 5. alkalommal sikerült megrendezni. Az ünnepség lényege a magyarok összetartozásának erősítése, a kenyér pedig mindennek a jelképe. Idén augusztus 9-ig várták a felajánlott búzát az ország összes megyéjéből, illetve a szomszédos országok magyarlakta területeiről. Ünnepélyes keretek között 16-án összeöntötték a beérkezett gabonát, majd ebből fogják megsütni a magyarok kenyerét (természetesen többet is), amiből az minden megyei jogú város augusztus 20-i ünnepségére el fognak juttatni. A Magyarok Kenyere program kiemelt eseménye Pécsett, a Sétatéren kerül megrendezésre, ahol Böjte Csaba erdélyi Ferences rendi szerzetes részvételével fog megvalósulni a kenyérosztási ceremónia.


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu