Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Kostyál Gábor a magyarországi Bocuse dOr Selection Hungary 2010 döntőjének nyertese

Kostyál Gábor a magyarországi Bocuse dOr Selection Hungary 2010 döntőjének nyertese

Kostyál Gábor, a keszthelyi Helikon Hotel konyhafőnöke nyerte meg a Bocuse dOr Selection Hungary 2010 magyarországi döntőjét. A 36 esztendős séf képviseli majd a magyar szakácstársadalmat a világ első számú melegkonyhás csúcsgasztronómiai versenyének júniusban, Genfben megrendezésre kerülő európai versenyén.
Megosztás Nyomtatás
Kostyál Gábor a magyarországi Bocuse dOr Selection Hungary 2010 döntőjének nyertese Nagy számú közönség, és hatalmas médiaérdeklődés kísérte a Bocuse dOr döntőjét, melyet a Foodapest kiállításon rendeztek vasárnap és hétfőn. A két nap alatt több ezer néző töltötte meg a kiállítási csarnokban felállított lelátókat, és a nagyszámú érdeklődő előtt végül Kostyál Gábor, a keszthelyi Helikon Hotel konyhafőnöke kapta a legtöbb pontot a svéd, olasz, francia, norvég és magyar szakemberekből álló zsűritől, melynek sorában üdvözölhettük Charles Tjessemet, a 2003-as lyoni Bocuse dOr verseny győztesét, Kalla Kálmánt, a magyar szakácsikont és Sven Gunnar Svenssont, a svéd Bocuse dOr Akadémia 84 éves elnökét is. A hétfői versenynap „sztárvendége" a szintén 84 éves Paul Bocuse, a verseny névadója és elnöke volt, aki maga bontotta ki az első helyezett nevét rejtő borítékot, és hirdette ki a győztest. A győztes versenyző menüje a következő volt: Fogasfilé kaporral, füstölt lazaccal - Édesvízi rák mousseline - Mascarpone rizotto aszalt paradicsommal - Burgonya variáció, sáfrányos rákmártás, valamint Borjúkaraj szarvassonkával, briesse-vel zöldpisztácia köntösben - Tepertős pogácsa fűszeres kecskesajt krémmel - Füstös, meleg lábkocsonya - Spárga royal - Tormás cékla sorbet - Portoi-s jus. A második helyezett Lenkei Tamás, a tapolcai Hunguest Hotel Pelion konyhafőnöke, míg a harmadik Volenter István lett.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu