Nagy számú közönség, és hatalmas médiaérdeklődés kísérte a Bocuse dOr döntőjét, melyet a Foodapest kiállításon rendeztek vasárnap és hétfőn. A két nap alatt több ezer néző töltötte meg a kiállítási csarnokban felállított lelátókat, és a nagyszámú érdeklődő előtt végül Kostyál Gábor, a keszthelyi Helikon Hotel konyhafőnöke kapta a legtöbb pontot a svéd, olasz, francia, norvég és magyar szakemberekből álló zsűritől, melynek sorában üdvözölhettük Charles Tjessemet, a 2003-as lyoni Bocuse dOr verseny győztesét, Kalla Kálmánt, a magyar szakácsikont és Sven Gunnar Svenssont, a svéd Bocuse dOr Akadémia 84 éves elnökét is.
A hétfői versenynap „sztárvendége" a szintén 84 éves Paul Bocuse, a verseny névadója és elnöke volt, aki maga bontotta ki az első helyezett nevét rejtő borítékot, és hirdette ki a győztest.
A győztes versenyző menüje a következő volt: Fogasfilé kaporral, füstölt lazaccal - Édesvízi rák mousseline - Mascarpone rizotto aszalt paradicsommal - Burgonya variáció, sáfrányos rákmártás, valamint Borjúkaraj szarvassonkával, briesse-vel zöldpisztácia köntösben - Tepertős pogácsa fűszeres kecskesajt krémmel - Füstös, meleg lábkocsonya - Spárga royal - Tormás cékla sorbet - Portoi-s jus. A második helyezett Lenkei Tamás, a tapolcai Hunguest Hotel Pelion konyhafőnöke, míg a harmadik Volenter István lett.
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025