Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Legyen ragadós a példa!

Legyen ragadós a példa!

Mostantól csaknem biztosra mehet, aki boltban vásárol mézet. Eddig viszont olyan volt, mintha zsákbamacskát játszana. Még ha itthon is töltötték az üvegeket, akkor sem biztos, hogy színtiszta és hazai termékhez jutott.
Megosztás Nyomtatás
Legyen ragadós a példa! Ha egészséges akar lenni, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét - vagy méhészét! Ez utóbbi esetben mellékhatásoktól sem kell tartania, hiszen természetes alapanyagú „gyógyítószerről” van szó. Szalay László mézdoktor szerint ez javítja az immunrendszerünket és megvéd bennünket minden veszélytől. Kivéve, ha hamisított, mert attól a köhögés sem múlik el, és a felületi sebeket nemhogy gyógyítaná, hanem inkább megfertőzi. Mindezek a gondolatok azon a sajtótájékoztatón hangzottak el, ahol arról hallhattunk, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) újabb akcióba lépett a hamisítások visszaszorítása érdekében. Bross Péter, az egyesület elnöke bejelentette: ezentúl formatervezett üvegekben árulják az igazi, jó minőségű hazai termelői mézet. Ez még nagyobb biztonságot nyújt a fogyasztónak, aki remélhetőleg különbséget tud tenni, mondjuk, egy bevásárlóközpontban vásárolt, illetve egy méhésztől vett méz között. Aki még nem próbálta, tessék csak összehasonlítani, és pillanatok alatt kiderül, melyiknek az íze finomabb, melyik folyik, mint a víz. Bross Péter szerint a hamis mézért elsősorban a palackozók a felelősek, mert miután a termelőtől a felvásárló átveszi a mézet, a feldolgozás során rengeteget romlik annak minősége. (Az esetről bővebben a Szabad Föld március 6-án, pénteken megjelenő számában olvashatnak.) Pethes József

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu