Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Limitált kiadású whiskey-vel ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Jack Daniel lepárlóüzem

Limitált kiadású whiskey-vel ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Jack Daniel lepárlóüzem

Fennállásának már történelmileg is jelentős, 150. évfordulója alkalmából limitált kiadásújackdaniels150 Tennessee whiskey-t dob piacra a Jack Daniel lepárlóüzem, amelyet 1866-ban alapított egy fiatal vállalkozó, Jasper Newton 'Jack' Daniel. Neve a mai napig szerepel minden whiskey-n, amelyeket egytől egyig még mindig az eredeti lepárlóban készítenek, a Tennessee állambeli Lynchburgben.

Megosztás Nyomtatás

Jeff Arnett lepárlómester egyedülálló ízprofillal alkotta meg az évfordulós italt, ami az üzem whiskey-készítő tradícióit házasítja a modern idők mestermunkáival.

„A 150. évforduló tiszteletére kádárjaink „lassú pörköléssel" égették ki a hordókat, annak érdekében, hogy érezni lehessen a fa gazdag ízeit és aromáit. Így kortárs jelleggel ötvözték a klasszikus, 1866-ban is alkalmazott kiégetést" - magyarázta Arnett. „Egy igazán egyedi whiskey-t szeretnénk ajánlani a gyűjtőknek és fogyasztóknak saját ünnepeikhez, hiszen ez az ital pont olyan különleges, mint az alkalom, amelyre készült" - tette hozzá.

Az üzem alapítója által kidolgozott eljáráshoz hűen az évfordulós whiskey összetétele megegyezik az ikonikus Jack Daniel's Old No. 7-ével, vagyis 80 százalékban kukoricából, 12 százalékban árpából, 8 százalékban pedig rozsból áll. Mielőtt különlegesen erre a célra szánt, amerikai tölgyből készített hordókba töltenék a nedűt, minden cseppjét 3 méter vastag, cukorjuhar-faszénen szűrik át. Ezáltal az ital a Tennessee whiskey-k minden tradíciójának és szabványának megfelel.

A megtöltött hordókat ezt követően a lepárlóüzem egyik legrégebbi raktárjában található, úgynevezett „angyalok fészkébe" helyezik. Itt már generációk óta érlelnek whiskey-t magasított tárolóhelyeken, úgy, hogy a napfény is éri a hordókat. Ez tökéletes légkört biztosít ahhoz, hogy kiváló legyen a whiskey és a hordó közötti kölcsönhatás: így a lehető legjobbat hozza ki egymásból a tölgyfahordó, és a benne érlelődő ital.

Az 50% alkoholfokú, 150. évfordulóra kiadott whiskey-n elsőként a vaj- és tejkaramella íze érezhető, amit a lassan pörkölt hordó tölgyének testes, de mégis lágy ízélménye hosszasan követ.

A 150. évfordulóra kiadott whiskey várhatóan év végétől lesz elérhető Magyarországon.

jackdaniels150/2

A Jack Daniel's-ről
Az Egyesült Államok kormánya által 1866-ban Lynchburg-ben bejegyezett, Lem Motlow tulajdonában álló Jack Daniel Distillery a legrégebben bejegyzett lepárló az Egyesült Államokban, és szerepel a Történelmi Helyek Nemzeti Jegyzékében is. A Jack Daniel's készíti a világhírű Jack Daniel's Old No. 7 Tennessee Whiskey-t, a Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey-t, a Jack Daniel's Single Barrel Tennessee Whiskey-t, a Jack Daniel's Tennessee Honey-t, a Jack Daniel's Tennessee Fire-t, a Jack Daniel's Sinatra Selectet és a Jack Daniel's Country Cocktails-t.

A Jack Daniel's a mértékletes alkoholfogyasztás híve.


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu