Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Macaron nap 2015

Macaron nap 2015

macaronIdén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Macaron nap, ahol a Franciaországból elterjedt apró süteményt kínáló cukrászdák vonultatják fel kínálatukat, melyek nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem a szemeket is elkápráztatják.

 

 

Megosztás Nyomtatás

De mi is az a macaron és miért vált ennyire felkapottá?
Az első macaronokat Velencében készítették a 14.-15. század környékén, majd Franciaországban vált széles körben is népszerűvé és terjedt el számos országban. Éppen ezért tartják magukénak a franciák ezt az apró, szemet gyönyörködtető édességet. A macaron tésztája tojásfehérjéből, porcukorból, mandulalisztből és színezékből készül, a két korong pedig különféle ízesítésű krémet rejt. Szinte nincs két egyforma macaron, mivel az elkészítés során nemcsak a szivárvány mindenféle színével lehet játszani, hanem az ízek sokféleségével is.
A rajongásig kedvelt desszert ára azért ennyire borsos (250-350 Ft/db), mivel nagyon nehéz tökéletes macaront készíteni, igazi szakértelem szükséges hozzá. A jó macaron külső vékony rétege roppan, belül pedig puha azáltal, hogy a tészta magába szívja töltelék nedvességét. Aki egyszer megkóstolja, mindig macaron után fog sóvárogni.

Miért érdemes részt venni a rendezvényen?
A Macaron napon a szervezők összegyűjtik Magyarország szakmailag legelismertebb macaron szakértőit, cukrászdáit, hogy felvonultathassák cukrászremekeiket a nagyközönség előtt. A látogató itt egy helyen megkap minden információt, érdekességet e népszerű desszertről, nem mellesleg pedig kóstolásra és vásárlásra is lehetőség nyílik.
A rendezvény Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium klubban kerül megrendezésre 2015. március 20-án 14 órás kezdettel.

 


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu