Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Macaron nap 2015

Macaron nap 2015

macaronIdén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Macaron nap, ahol a Franciaországból elterjedt apró süteményt kínáló cukrászdák vonultatják fel kínálatukat, melyek nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem a szemeket is elkápráztatják.

 

 

Megosztás Nyomtatás

De mi is az a macaron és miért vált ennyire felkapottá?
Az első macaronokat Velencében készítették a 14.-15. század környékén, majd Franciaországban vált széles körben is népszerűvé és terjedt el számos országban. Éppen ezért tartják magukénak a franciák ezt az apró, szemet gyönyörködtető édességet. A macaron tésztája tojásfehérjéből, porcukorból, mandulalisztből és színezékből készül, a két korong pedig különféle ízesítésű krémet rejt. Szinte nincs két egyforma macaron, mivel az elkészítés során nemcsak a szivárvány mindenféle színével lehet játszani, hanem az ízek sokféleségével is.
A rajongásig kedvelt desszert ára azért ennyire borsos (250-350 Ft/db), mivel nagyon nehéz tökéletes macaront készíteni, igazi szakértelem szükséges hozzá. A jó macaron külső vékony rétege roppan, belül pedig puha azáltal, hogy a tészta magába szívja töltelék nedvességét. Aki egyszer megkóstolja, mindig macaron után fog sóvárogni.

Miért érdemes részt venni a rendezvényen?
A Macaron napon a szervezők összegyűjtik Magyarország szakmailag legelismertebb macaron szakértőit, cukrászdáit, hogy felvonultathassák cukrászremekeiket a nagyközönség előtt. A látogató itt egy helyen megkap minden információt, érdekességet e népszerű desszertről, nem mellesleg pedig kóstolásra és vásárlásra is lehetőség nyílik.
A rendezvény Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium klubban kerül megrendezésre 2015. március 20-án 14 órás kezdettel.

 


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu