Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer, szálloda, és vendéglátóipari kiállításán

Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer, szálloda, és vendéglátóipari kiállításán

Sikeresen mutatkozott be két magyar termék a gasztronómiai világ legfontosabb nemzetközi seregszemléjén, a hét elején Lyonban rendezett Sirha-n, amely teljes áttekintést ad a szálloda és vendéglátóipari szektorról.
Megosztás Nyomtatás
Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer, szálloda, és vendéglátóipari kiállításán A január 22. -26. között Lyonban rendezett szakkiállításon, több mint 150 ezer látogató fordult meg, és a világ 136 országából összesen 10 ezer séf - köztük számos magyar mesterszakács - találkozott, hogy tájékozódjanak az iparág legfrissebb trendjeiről, megismerjék a legújabb technológiai innovációkat, megkóstolják az újdonságokat. A Hungexpo Zrt. élve hatalmas szakmai kapcsolatrendszerrel, két magyar vállalkozásnak is bemutatkozási lehetőséget biztosított a világ legrangosabb szakmai kiállításán. Az Arany Kaviár termékei valamint a Zwack 2009-es Dobogó Furmintja a szakma krémje előtt mutatkozott be, és a kóstoltatásokon a vezető séfek, Michelin csillagos éttermek, és a több mint ezer értő szakíró körében vizsgázott jelesre. A professzionális közönséggel való találkozástól, az elismerésen és a hozzáértő tanácsokon túl, konkrét üzletkötések is várhatóak. A Hungexpo hagyományaihoz híven a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a magyar termékek, vállalkozások, Hungaricumok nemzetközi piacra jutásának előmozdítására. A cég egyre bővülő élelmiszeripari, gasztronómia portfoliójába, a Foodapest és Ukba kiállítások mellé tavaly felsorakozott a HOVENTA, Nemzetközi Szálloda- és Vendéglátóipari és Gasztrotechnikai szakkiállítás is, így a Hungexpo piacvezető szerepének megfelelően magáénak tudhatja e terület legjelentősebb hazai szakkiállításait. A vásárszervező cég a szakmai szövetségekkel és neves séfek közreműködésével együtt munkálkodik a hazai gasztronómia kultúra fejlesztésért, a professzionális termékek és szolgáltatások széles választékának bemutatásáért, és azért, hogy a minőségi magyar alapanyagok, a nemzetközi porondon is méltó helyet kapjanak. A Hungexpo ezért is érzi feladatának, hogy magas presztízsű kiállításai, és vásárai révén, a nemzetközi szakmai vérkeringés aktív résztvevőjeként kapcsolódjon az európai élmezőnyhöz. Ezért az idei október 11.-14. között rendezendő HOVENTÁN ismét a Hungexpo biztosítja a helyszínt és vállal részt a Bocuse dOr magyarországi válogatójának lebonyolításában, a zsűriben neves, elismert külföldi és magyar szakemberek részvételével. A Hungexpo által szervezett lyoni bemutatkozást olyan nevek fémjelzik, amelyek nem ismeretlenek a gasztronómia hazai értői és szerelmesei előtt. A magyar termékek kóstolásán részt vett és tanácsaival segítette a két cég képviselőit többek között: Joël Robuchon, a világ legtöbb (26) Michelin csillagát birtokló séfje, aki közel egy tucat éttermet vezet világszerte, Yannick Alleno, a párizsi Hotel Le Meurice főszakácsa, Michel Roth 2 Michelin csillag birtokosa,  párizsi Ritz Hotel szakácsa, Alain Ducasse, az első szakács, akinek három étterme is 3 Michelin csillagot kapott, Patrick Henriroux, az ő vezetésével nyitott meg újra a La Pyramide étterem, Frédéric Bau, LEcole de Valrhona séfje és igazgatója, Pierre Dupond, a World Association of Chefs elnöke, Thomas Keller amerikai Michelin csillagos séf, az amerikai Bocuse dOr Academy vezetője, Daniel Boulud,  akinek az éttermét a világ 10 legjobb étterme közé sorolja International Herald Tribune, Georges Perrier amerikai séf, Fine Palate nevű éttermét az amerikai éttermek legjobb francia konyhájának választották, Eyvind Hellström norvég séf, a Bocuse dOr Europe zsűritagja, Sven Erik Renaa a 2007-es Bocuse dOr norvég győztese, valamint Rasmus Kofoed dán szakács, a 2011-es Bocuse dOr nyertese. A kóstoló után rendezett ebéden, pedig üdvözlő falatként ismerkedhettek meg a vendégek az Arany Kaviár séfjének, Szásának kreációjával; a vörösboros céklával pácolt füstölt szibériai tokhallal, amelyet saját kaviárjával szolgáltak fel.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu