Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Megnyílt Wang mester ujgur/kínai étterme

Megnyílt Wang mester ujgur/kínai étterme

A 15 éve Magyarországon élő Wang Qiang kínai sztár- és mesterszakács Telepy-utcai szecsuáni étterme mellett Budapest XIV. kerületében, a Gizella u. 46. sz. alatt nyitotta meg újabb kínai étekm-helyét. A létesítmény 3/4 részben Xin Jiang (ujgur) és 1/4 részben hunani/pekingi/szecsuáni stílusú ételekkel várja az érdeklődőket; van minőségi büfé- és magas színvonalú gasztronómiai szekciója is.
Megosztás Nyomtatás
Megnyílt Wang mester ujgur/kínai étterme Az étterem kiemelt érdekességei a tésztafélék sokasága, a kézzel gyúrt rizs, a pekingi kacsa, és a grillezett bárány- és kenyérsaslik. A nyitóünnepségen az ünnepélyes szalagot Turóczi Gábor, Wang, PIERROT, Varga Edit (Duna TV), Kozi (TV Paprika), Falusi Mariann (PA DÖ DÖ) B. Tóth László (Sztár FM) és Balla Ágnes (TV Paprika) vágták át. Az étteremnyitó ünnepség programjai közt szerepelt egy kínai citeraművész, tradicionális tésztahajtogató show, pekingi kacsabemutató és egy 23 fogásos ujgur/hunani/pekingi ételsor. Az ünnepségen több mint 200 vendég vett részt. A Xin Jiang ételekről dióhéjban A Xinjiang, azaz Ujgur autonóm tartományt számos etnikai csoport lakja Kínában, ennélfogva a helyi gasztronómiai szokások is meglehetősen változatosak. A legjellegzetesebb ételek a grillezett bárány, a kebabok, a sült halak és az olyan rizs, amit kézzel fogyasztanak. A helyi bárány majdnem olyan híres, mint Pekingben a kacsa, vagy Guangzhou-ban a szopós malac. A kétéves bárányt leölik, majd lenyúzzák a bőrét, besózzák kívűlről és belűlről, és megkenik egy szósszal, amely tojásból, apróra vágott gyömbérből, borsból és mogyoróhagymából áll. Eztán az állatot rádobják a grillre, ahol mintegy egy órán keresztül aranybarnára sül. A Xinjiang kebabok Kína-szerte kedvelt snackek, amiket láthatunk az utcán és az éttermekben egyaránt. Folyamatosan forgatják őket, és amikor majdnem készek, sót, borsot és más fűszereket tesznek rájuk. Kívül ropogósak, belül puhák, enyhén sósak, és csípősek. Jellegzetesek még az "olajos piramisok" (afféle tésztabatyuk), a nang palacsinta, a sanzi (csavart guba), a ququ (bárányhússal töltött gombóc), valamint a sült halak, a liszttel töltött tüdő és a rizzsel töltött virslik. Hatéves a Lucullus BT  Az étteremnyitó eseményt a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) szervezte, melyet egybekötöttek a szervezet hatodik születésnapjával. A Lucullus BT 6 év alatt 80 nagyszabású vacsorát és több száz egyéni- és céges főzőkurzust szervezett, hogy az ételeken keresztül népszerűsítsék az adott nemzet kultúráját, emellett számos más gasztronómiai programban is szerepet vállalt. Turóczi Gábor, az egyesület elnöke elmondta, hogy tovább fognak menni a megkezdett úton, főleg a FINE DINING stílusú gasztronómia irányába, de a nemzetiségi konyhák feltérképezését is folytatják. Több francia főzőkurzus lesz (az alapoktól a Nouvelle Cousine-ig), lesz magyar- és nemzetközi konyha is, de folytatódnak a nagy kedvencnek számító kínai, olasz, indiai és görög kurzusok is.  Az eddigi extrém főzések (Paprikás Csirke az Északi-sarkon, Lánchíd teteje, Kaukázus Rali, stb.) az „Extrém Szakács” elnevezésű önálló projektben folytatódnak.  További információ:

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu