Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Megnyílt Wang Qiang mester második étterme

Megnyílt Wang Qiang mester második étterme

Újabb színfolt hazánk ázsiai gasztronómiai palettáján Wang Qiang mester második étterme, amely a szecsuáni konyhából ad ízelítőt az ellátogatóknak.
Megosztás Nyomtatás
Megnyílt Wang Qiang mester második étterme Hazánk egyetlen kínai sztárszakácsának ételeit, aki már többek között szerepelt a Tv Paprikában is, most már mi is megkóstolhatjuk személyesen is, ha ellátogatunk Budapesten a Telepy utcai éttermébe. Az étterem nagyon hangulatos és barátságosan berendezett. Nyáron a kerthelységben is elfogyaszthatjuk ételsorunkat, amely még hangulatosabbá teheti étkezésünket a barátainkkal. Wang Qiang mester megtartja Huayi Yang (császári) stílusú éttermét, az Új Lanzhou-t is. Utóbbi - számos egyéb elismerése mellett - nemrég bekerült hazánk legjobbja közé is, a legújabb Étterem és Bor Kalauzban. A hivatalos étteremnyitó ünnepség tiszteletbeli vendége Falusi Mariann volt (Pa-Dö-Dö, RTL Klub), a szalagvágási ceremóniát Jarabek Bence (a Lucullus alelnöke, az Artesano étterem tulajdonosa) és Turóczi Gábor (a Lucullus elnöke) végezte. Wang Qiang 13 éve él Magyarországon és missziójának tartja az ötezer éves kínai konyhaművészet hazai elterjesztését. Ennek érdekében nemcsak ritka ételekkel, hanem egyéni- és céges/csapatépítő kínai főzésekkel is próbálja felhívni a figyelmet országának valódi értékeire, együttműködésben a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesülettel, amelynek alapítója és alelnöke is. Wang elmondása alapján az étterem az elmúlt hónapban "próba üzemmódban" üzemelt, és majdnem minden este teltházat produkált. A vendégek 90%-ka kínai volt, ugyanakkor a Mester reméli, hogy hamarosan a magyarok is megbarátkoznak az olyan szecsuáni remekművekkel, mint a "Bobo" csirke, a szecsuáni kolbász, a császári palota tofupuding, a lótuszlevélben párolt sertés, vagy a sörben dinsztelt marha.
A megnyitón bemutatta a hazánkban egyedülállóan Wang mester konyhájában dolgozó kínai szakács, hogy csupán kézzel, hogyan lehet cérnametéltet készíteni.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu