Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Mészáros Gábor, a chocoMe alapító tulajdonosa kapta az Édesiparért díjat

Mészáros Gábor, a chocoMe alapító tulajdonosa kapta az Édesiparért díjat

A világelső ízek, felejthetetlen csokoládéálmok megálmodójaként ismert Mészárosédesiparért díj1 Gábor, a chocoMe Kft. alapító tulajdonosa, a számos rangos hazai és nemzetközi szakmai díj mellé december 1-jén egy újabb fontos elismerést gyűjtött be, az Édesiparért díjat, melyet a Magyar Édességgyártók Szövetsége idén ötödik alkalommal adott át.

Megosztás Nyomtatás

A díjat mindig olyan személy kapja, aki kiemelkedően fontos a hazai édesipar számára, vagy azért, mert munkájával és tehetségével az elvárhatónál többet tesz a szövetség közös céljaiért, vagy mert termékeivel segít a hazai édességgyártás ismertségének, jó hírének öregbítésében. Így esett a választás Mészáros Gáborra, aki rendkívül aktív és kiemelkedően sikeres résztvevője a világviszonylatban is legjelentősebb versenyeknek és kiállításoknak, példát mutatva ezzel is a hazai csokoládékészítőknek, akik az ő bátorítására kezdtek benevezni termékeikkel ezekre a megmérettetésekre és sok esetben sikerrel is végeztek.

Mészáros Gáborról, a chocoMe alapítójáról

A chocoMe manufaktúra atyja, Mészáros Gábor középiskolai, majd főiskola tanulmányai alatt aédesiparért díj2 családi vállalkozásban, az ital-nagykereskedelemben dolgozott, tanulmányi szünetei idején pedig számos munkakörben kipróbálta magát: kereskedelmi képviselőként működött, ő foglalkozott a könyveléssel és a vállalkozás marketing tevékenységének menedzselésével. 2000-ben marketing gyakornokként az Amstel Sörgyár Rt.-hez került, majd 3 évvel később Nagykereskedelmi Trade Marketing menedzserré lépett elő a cégnél. 2004-től 2009-ig a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. Horeca Trade Marketing Menedzsere. 2009-ben megvalósítja egyedülálló üzleti ötletét és megalapítja a chocoMe manufaktúrát. Elhivatottságának és kreativitásának köszönhetően számos szakmai sikert könyvelhet el, köztük a Magyar Termék Nagydíjat, illetve a Magyar Termék Nagydíj - Innovációért Nívódíj különdíjat, az Ernst&Young az “Év Üzletembere” díjának átadóján elnyerte “A Jövő Ígérete” címet, valamint 2011-ben a a Dining Guide a legjobb kézműves csokoládék közé választotta a chocoMe termékeit. A Magyar Termék Nagydíj® 2014.évi pályázatára benyújtott chocoMe Raffinée termékcsalád a szakmai zsűri javaslata és előterjesztése alapján, a Kiírók Tanácsa döntése szerint elnyerte a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet. Csokoládét, vagy édességet gyártó KKV vállalkozás már volt a díjazottak között, ám a chocoMe az első, amely duplázni tudott ezen a neves, 17 éve tartó megmérettetésen. 2014-ben a Magyar Termék Nagydíj díjátadón a Magyar Újságírók Szövetsége Gazdasági Újságírói Díjat adott át a chocoMe részére, a minőségi szemléletváltást segítő fejlesztő munkáért. A chocoMe termékek a legfontosabb nemzetközi versenyeken is egyedülálló sikert aratnak évről évre. A manufaktúra összesen 32 szakmai nemzetközi díjat kapott eddig, köztük számos alkalommal az Academy of Chocolate Awards-on és a Great Taste Award-on, valamint az International Chocolate Awards – EAST EUROPEAN, EUROPEAN és WORLD megmérettetésen, gold, silver és bronze kategóriában egyaránt győztesként végzett. A chocoMe portfóliójából 2 termék a legrangosabb világverseny, az International Chocolate Awards WORLD aranyérmével már kétszer elnyerte a világ legjobb csokoládéjának járó elismerést. Mészáros Gábort Több felsőoktatási intézmény, köztük a Corvinus, az ÁVF és a SZTE is felkérte előadónak – a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének nagyköveteként is tevékenykedik.


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu