Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Nagy sikere volt az Ország Tortájának a Sziget Fesztiválon

Nagy sikere volt az Ország Tortájának a Sziget Fesztiválon

A Sziget Fesztivál nulladik napján fellépő népszer- hazai zenészek kóstolták meg a Pándi meggytortát, a 2009-es év Ország Tortáját. A különleges desszertet a nap folyamán Bródy János, Jamie Winchester, Lovasi András, Novák Péter, Szalóki Ági, Presser Gábor és Rúzsa Magdi, valamint a 30Y, a Kaukázus, és a Quimby zenekar néhány tagja is megkóstolhatta. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Szent István király a vendégek befogadásáról és gyámolításáról szóló intelmének jegyében, az államalapítás ünnepére készülve kívánta felhívni a figyelmet a tolerancia és az elfogadás fontosságára.
Megosztás Nyomtatás
Nagy sikere volt az Ország Tortájának a Sziget Fesztiválon A Sziget Fesztivál nulladik napján népszerű hazai zenészek kóstolták meg az augusztus 20-ára, az Ország Születésnapjára készült Pándi meggytortát. „Olyan, mint nagymamám süteménye” -mondta a tortáról Rúzsa Magdi énekesnő. Varga Livius a Quimby zenekarból a tortát megkóstolva egy pillanatra újra gyermekként egy virágos réten érzete magát. Lovasi András a Kispál és a Borz frontembere pedig azt hangsúlyozta, hogy ő alapvetően nem szereti a tortát, de ez nagyon ízlik neki. A Szigeten fellépő művészek a fentiekhez hasonlóan kizárólag pozitív jelzőkkel illették az ország születésnapi desszertkülönlegességét, amelyet Pataki János a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke és ifj. Zila László a győztes cukrászda üzletvezetője adott át a zenészeknek. Az Ország Tortáját immár 3 éve pályázat útján választja ki a Miniszterelnöki Hivatal felkérésére a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. 2009-ben is a leghíresebb cukrászok és cukrászdák versengtek azért, hogy elkészítsék hazánk születésnapi tortáját. Az Ország Tortája választás célja, hogy az ország minden lakosa az alkalomhoz méltó különleges desszerttel ünnepelhessen, a családi ünnepek hangulatát idézve személyes élményként élje meg az államalapítás ünnepét. Az Ország Születésnapjára készült Ország Tortáját hagyományosan augusztus 20-án 13.30 órakor a „Szent István király udvara” egész napos program keretében mutatják be a Kossuth téren. A születésnapi különlegességet aznap a helyszínen, valamint az ország több száz cukrászdájában is megkóstolhatja a nagyközönség. A torta átadásáról készült fotók és videó a többi augusztus 20-i programmal együtt a www.augusztus20.freeblog.hu blogon, a Facebook közösségi portálon a www.facebook.com/orszagtortaja és a Twitteren a www.twitter.com/augusztus20 címen találhatók.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu