Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Nagy sikere volt az Ország Tortájának a Sziget Fesztiválon

Nagy sikere volt az Ország Tortájának a Sziget Fesztiválon

A Sziget Fesztivál nulladik napján fellépő népszer- hazai zenészek kóstolták meg a Pándi meggytortát, a 2009-es év Ország Tortáját. A különleges desszertet a nap folyamán Bródy János, Jamie Winchester, Lovasi András, Novák Péter, Szalóki Ági, Presser Gábor és Rúzsa Magdi, valamint a 30Y, a Kaukázus, és a Quimby zenekar néhány tagja is megkóstolhatta. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Szent István király a vendégek befogadásáról és gyámolításáról szóló intelmének jegyében, az államalapítás ünnepére készülve kívánta felhívni a figyelmet a tolerancia és az elfogadás fontosságára.
Megosztás Nyomtatás
Nagy sikere volt az Ország Tortájának a Sziget Fesztiválon A Sziget Fesztivál nulladik napján népszerű hazai zenészek kóstolták meg az augusztus 20-ára, az Ország Születésnapjára készült Pándi meggytortát. „Olyan, mint nagymamám süteménye” -mondta a tortáról Rúzsa Magdi énekesnő. Varga Livius a Quimby zenekarból a tortát megkóstolva egy pillanatra újra gyermekként egy virágos réten érzete magát. Lovasi András a Kispál és a Borz frontembere pedig azt hangsúlyozta, hogy ő alapvetően nem szereti a tortát, de ez nagyon ízlik neki. A Szigeten fellépő művészek a fentiekhez hasonlóan kizárólag pozitív jelzőkkel illették az ország születésnapi desszertkülönlegességét, amelyet Pataki János a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke és ifj. Zila László a győztes cukrászda üzletvezetője adott át a zenészeknek. Az Ország Tortáját immár 3 éve pályázat útján választja ki a Miniszterelnöki Hivatal felkérésére a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. 2009-ben is a leghíresebb cukrászok és cukrászdák versengtek azért, hogy elkészítsék hazánk születésnapi tortáját. Az Ország Tortája választás célja, hogy az ország minden lakosa az alkalomhoz méltó különleges desszerttel ünnepelhessen, a családi ünnepek hangulatát idézve személyes élményként élje meg az államalapítás ünnepét. Az Ország Születésnapjára készült Ország Tortáját hagyományosan augusztus 20-án 13.30 órakor a „Szent István király udvara” egész napos program keretében mutatják be a Kossuth téren. A születésnapi különlegességet aznap a helyszínen, valamint az ország több száz cukrászdájában is megkóstolhatja a nagyközönség. A torta átadásáról készült fotók és videó a többi augusztus 20-i programmal együtt a www.augusztus20.freeblog.hu blogon, a Facebook közösségi portálon a www.facebook.com/orszagtortaja és a Twitteren a www.twitter.com/augusztus20 címen találhatók.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu