Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL 2007

NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL 2007

"A SZEGEDI HÍD ALATT…" 2007. augusztus 30- szeptember 2. Tizenegyedik éve, hogy szeptember első hétvégéjén a halászlé fenséges illata tölti be a szegedi Tisza partot. Amatőr- és mesterszakácsok, családi- és vállalati csapatok, a politika, a közélet és sport prominens személyei vállalkoznak arra, hogy bográcsban halászlevet főzzenek " A SZEGEDI HÍD ALATT…", és ezzel kiérdemeljék Frank Sándor Venesz díjas mesterszakács által alapított HALFÕZÕ ÉRDEMREND -et.
Megosztás Nyomtatás
NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL 2007 A különlegesen ízletes szögedi halászlé hagyományainak megőrzése, a hal -mint egészséges táplálék - népszerûsítése érdekében alapított érdemrend elnyeréséhez a résztvevőknek hét éven át kell halat sütni-főzni. Első évben minden halfőző vasbogrács érdemrendet kap, majd a réz,- bronz, ezüst, arany, gyémántbogrács fokozatokon keresztül jut el az ÖRÖKÖS HALFÕZÕ címig. A bankkártya méretû érdemrenden egy gyémántszemû ezüst hal, arany bogrács és rubin kövekkel kirakott lángnyelvek találhatók, mely méltó, ékszer értékû elismerése a hét éves kitartó részvételnek. Az újszegedi parton tavaly 124 csapat idén több mint 140 halfőző vállalta s szegedi halászlé hagyományainak öregbítését, a szegedi oldalon a rakpartra kitelepült halászcsárdák, vendéglátósok várják a halételekre éhes vendégek áradatát. A természet teljesen új arculatot adott a rendezvénynek, mivel a Tisza szokatlanul magas vízállása miatt a halfőzők korábban megszokott helye víz alatt volt. Mivel az új helyszín mindenki tetszését elnyerte, ezért a bográcshelyek az idén is az Újszegedi Partfürdőn kerülnek kijelölésre. A reményeink szerint ismét verőfényes napsütésben a ligetes, füves Tisza part ideális környezet, ha valakinek kedve támadt "pancsolni" ezt szombaton belépő nélkül megteheti. Idén a Partfürdő területén is felállítunk egy kis színpadot, ahol különböző előadásokkal szórakoztatják a kilátogatókat és a nap végén itt kerül sor a díjátadásra is. Idén több mint 200 mázsa ízletes ponty, sokaknál harcsa, süllő, pisztráng kerül a bográcsokba. A napfény és a vizek városában napenergiát használva is főznek majd halászlevet. Már csütörtök este "A szegedi híd alatt, lányok sütik a halat…". A felejthetetlen illatok és lenyûgöző látvány hatására kiéhezett több tízezer járókelő vendégül látásáról a rakpartra kitelepülő szegedi halászcsárdák gondoskodnak, de nem maradhatnak el a cukorkák, a mézes kalács, a kürtös kalács sem. Tíz órakor a figyelem a magasba összpontosul majd, ahonnan A rendezvény szervezője a ROOSEVELT TÉRI HALÁSZCSÁRDA a vízi bástyára felállított 7000 adagos óriás bográcsban szombaton és vasárnap naponta főz, így csupán itt közel 14000 adag halászlé készül a Szegedre látogató vendégeknek. Az érdemrendek és különdíjak szombaton 17 órakor kerülnek átadásra. A fesztivál ideje alatt fellépnek: Fiesta, Drink Panthers, Irigy Hónaljmirigy, Molnár Dixiland Band, Koós János, Bon-Bon, Dolly Roll, Algyői Citerazenekar… A színpadi mûsorokat vízi bemutató egészíti ki, és idén először kerül megrendezésre szegeden a Sárkányhajó fesztivál, ahol 38 csapat versenyez a Tiszán, majd a vasárnap estét a szegedi cigányzenekarok együttes musora és tûzijáték zárja. A vállalkozó kedvûek a szegedi panorámát madártávlatból hőlégballonból és repülőgépből is megtekinthetik. Töretlen fejlődés várható 2007-re is, Magyarország egyik legszínvonalasabb gasztronómiai fesztiválján. A négy napos, évről-évre bővülő és megújuló NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁLRA, rekord számú halfőzőt és több mint 200000 látogatót várunk. Kipper György fesztivál szervező

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu