Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Ördögkatlan fesztivál, másodszor!

Ördögkatlan fesztivál, másodszor!

Az Ördög (tudják, a villányi hegyről) szerelmi bánatának el-zésére partit rendez, s várja a borra és kultúrára szomjazó kedves vendégeit a 2. Ördögkatlan Fesztivál alkalmából! Hol máshol, mint ahol utoljára látta szerelmét: a Villányi borvidék néhány falvacskájában (Palkonya, Nagyharsány és Kisharsány).
Megosztás Nyomtatás
Ördögkatlan fesztivál, másodszor! Akár cimborál Ön az ördöggel, akár nem, ezen invitálást elutasítani - finoman szólva - nem lehet! A menü és a borok kiválóak! A házigazda nem akármivel főz, kifinomult ízléssel válogatta a hozzávalókat. Nézzük csak, mire készüljünk: - Palkonya komolyzenével, világzenével és gyerekprogramokkal, - Kisharsány filmes- zenés nemzetközi MEDIAWAVE-el, - Vylyan terasz új művészi hordókkal, irodalommal és jazz-zenével*, - Nagyharsány színházzal és nagykoncertekkel - Szoborpark izgalmas beszélgetésekkel és kortárs tánccal Az ördög főszakácsa a Bárka színház, a díszvendégek Tarr Béla és Alexander Balanescu; a védnökök Törőcsik Mari és Cseh Tamás; de ott lesz a Quimby, Lajkó Félix, Péterfy Bori, a Kiscsillag, Tóth Kriszta, Spiró György, Parti Nagy Lajos, Ladányi Andrea, a Művészetek Völgye, … sőt, az amerikai tenorszaxofonos Chris Potter is fújja majd a magáét. Nem csak a szenteknek, de házigazdánknak is maga felé hajlik a keze: a kultúrmenühöz ördögi bort szolgál fel, amely egy helyi fajtákból építkező lendületes házasítás a Vylyan Pincészettől. Ha a találkoznak a házigazdával a nagy forgatagban, fogadjanak meg néhány jó tanácsot a szervezőktől: Ha az Ördög túl sok Vylyan Chardonnayt iszik, véletlenül se firtassák szerelmi életét! Tudják, hiába szántotta fel a Harsányi hegyet, szerelme a gyönyörű Harka nem adta magát. A boszorkányokról pedig semmilyen helyzetben szót se ejtsenek, főleg ne a villányiakról… Egy kis fokhagymát azért érdemes elrejteni, mert igaz lehet a mondás, miszerint „Add az ördögnek kisujjadat, egészen elkap.” Érkezés bárkával, vagy ördögszekérrel.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu