Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Ördögkatlan fesztivál, másodszor!

Ördögkatlan fesztivál, másodszor!

Az Ördög (tudják, a villányi hegyről) szerelmi bánatának el-zésére partit rendez, s várja a borra és kultúrára szomjazó kedves vendégeit a 2. Ördögkatlan Fesztivál alkalmából! Hol máshol, mint ahol utoljára látta szerelmét: a Villányi borvidék néhány falvacskájában (Palkonya, Nagyharsány és Kisharsány).
Megosztás Nyomtatás
Ördögkatlan fesztivál, másodszor! Akár cimborál Ön az ördöggel, akár nem, ezen invitálást elutasítani - finoman szólva - nem lehet! A menü és a borok kiválóak! A házigazda nem akármivel főz, kifinomult ízléssel válogatta a hozzávalókat. Nézzük csak, mire készüljünk: - Palkonya komolyzenével, világzenével és gyerekprogramokkal, - Kisharsány filmes- zenés nemzetközi MEDIAWAVE-el, - Vylyan terasz új művészi hordókkal, irodalommal és jazz-zenével*, - Nagyharsány színházzal és nagykoncertekkel - Szoborpark izgalmas beszélgetésekkel és kortárs tánccal Az ördög főszakácsa a Bárka színház, a díszvendégek Tarr Béla és Alexander Balanescu; a védnökök Törőcsik Mari és Cseh Tamás; de ott lesz a Quimby, Lajkó Félix, Péterfy Bori, a Kiscsillag, Tóth Kriszta, Spiró György, Parti Nagy Lajos, Ladányi Andrea, a Művészetek Völgye, … sőt, az amerikai tenorszaxofonos Chris Potter is fújja majd a magáét. Nem csak a szenteknek, de házigazdánknak is maga felé hajlik a keze: a kultúrmenühöz ördögi bort szolgál fel, amely egy helyi fajtákból építkező lendületes házasítás a Vylyan Pincészettől. Ha a találkoznak a házigazdával a nagy forgatagban, fogadjanak meg néhány jó tanácsot a szervezőktől: Ha az Ördög túl sok Vylyan Chardonnayt iszik, véletlenül se firtassák szerelmi életét! Tudják, hiába szántotta fel a Harsányi hegyet, szerelme a gyönyörű Harka nem adta magát. A boszorkányokról pedig semmilyen helyzetben szót se ejtsenek, főleg ne a villányiakról… Egy kis fokhagymát azért érdemes elrejteni, mert igaz lehet a mondás, miszerint „Add az ördögnek kisujjadat, egészen elkap.” Érkezés bárkával, vagy ördögszekérrel.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu