Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Paprikás Csirke a betonbunker tetején - Albániában akciózott az Extrém Szakács

Paprikás Csirke a betonbunker tetején - Albániában akciózott az Extrém Szakács

Több mint egy év kihagyás után az Extrém Szakács (a Lucullus BT önálló gasztroprojektje) megvalósította a 14. Paprikás Csirke főzését, amellyel a magyar kultúrát és gasztronómiát népszer-síti szerte a világban.
Megosztás Nyomtatás
Paprikás Csirke a betonbunker tetején - Albániában akciózott az Extrém Szakács A főzésre ezúttal Albániában, Korce városának egy jellegzetes betonbunker- tetején került sor, a "Balkánturiszt" autós tájékozódási ralin. A verseny alatt az Extrém szakács "Ták Mozsna" ralicsapata 7 nap alatt 3000 km-t autózott egy 1998-as Land Rover Discoveryvel és ismét betekintést nyert a helyi gasztronómiába - Szerbiában, Montenegróban, Koszovóban, Albániában, Boszniában és Horvátországban. Az Extrém Szakács együttműködő partnerei a chocoMe és a chococo voltak. "A lassan 9. éve éve működő Lucullus BT gasztronómiai egyesület nem elegendő arra, hogy a magyar konyhát külföldön és otthon maradéktalanul népszerűsítse, ezért egészül ki az Extrém Szakács projekttel - mondta el Turóczi Gábor, a főzések elkövetője, egyben az egyesület elnöke. A magyar konyha mély hátrányból indul, ha adott esetben olasz, vagy francia konyhával hasonlítjuk össze, ezért kell sokkolnunk a helyszínekkel - tette hozzá Turóczi Gábor, aki az Északi-sarktól, Mongólián és a Kaukázuson át a Karib-tengerig már rengeteg furcsa helyszínen főzött - tanktetőn, a Lánchíd pillérén, de iskola vagy szobor tetején is. Itt rengeteg betonbunker van, így az Enver Hodxa által megálmodott, őrült-utópisztikus helyszín adta magát".

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu