Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Pezseg az élet a déli végeken - Siklósi kirándulás

Pezseg az élet a déli végeken - Siklósi kirándulás

2013. június 18.-án a Siklósi Vár meghívására ellátogattunk Siklósra és ott megtekintettük a felújított várat és annak történelmi emlékeit, a legújabb mediterrán élményközpontot a Hotel Castello**** és Thermal Spa-t, ahol autentikus környezetben tárultak a elénk a tradicionális magyar konyha remekjei, valamint ellátogattunk Riczu Tamás pincészetébe, ahol a siklósi és a villányi borrégió legzamatosabb borait kóstolhattuk meg.

Megosztás Nyomtatás

Riczu-Stier Pincészet SiklósEgy csapat újságíró érkezett Budapestről Siklósra, hogy megismerjék, és saját bőrükön megtapasztalják, átérezzék Siklós turisztikai értékeit. Az út első állomásaként az autentikus, 2009-ben alapított Riczu-Stier Pincészetben tartott hagyományos, magyaros reggelivel egybekötött borkóstoláson vettek részt az idelátogatók. A klasszikus piros kockás terítőkön a hazai konyha legfinomabb falatai mellett a házigazda Riczu Tamás kézműves Cimbora nevezetű habzóbora és rose-ja igazi felfrissülés és kulináris élmény volt. A reggeli mellett a villányi borkészítés rejtelmeiből is kaphattak némi ízelítőt a vendégek.

A bőséges reggelit követően az út egyenesen hazánk egyik legépebb várkastélyába a Siklósi Várba vezetett, ahol a közelmúltban felújított, gyönyörű Barbakánban a Vár vezetősége mellett a Sárkányos Lovagrend korhű harcjátékának izgalmas látványa fogadta az újságírókat.Siklósi VárkápolnaA reneszánsz falak között Balázs Csaba vármenedzser kalauzolta a vendégeket, színes történetekkel, érdekességekkel és megannyi lenyűgöző látnivalóval övezve az utat, ami az állandó és időszaki kiállításokon, a Várkápolnán át a Dorottya-kerten keresztül a Bormúzeumba vezetett. A program során a Vár teraszán tartott kávészünet és az onnan látható panoráma mindenkit magával ragadott.

Kilátás a várteraszról
Kilátás a várterasztról.

 

Hotel CastelloA sajtóbejárás záró állomásaként a Vár tövében épült négycsillagos Hotel Castello**** és Thermal Spaba látogattunk el, ahol Sívó Roland szállodaigazgató által tartott házbejárás alatt mindenki megismerhette az egykori malomépületet körülölelő art deco stílusú szállodát, mely családi és baráti pihenésre, valamint konferenciák rendezésére egyaránt alkalmas. A nagy nyári forróságban a szervezők lehetőséget biztosítottak megmártózni a hűsítő medencékben, vagy kipróbálni a Thermal Spa kényeztető szolgáltatásait. A történelmi emlékek kedvelői pedig ellátogathattak az 1500-as évek közepe óta álló Malkocs bej dzsámiba.

Az egynapos kirándulás során a résztvevők igazi ízelítő csemegét kaphattak a kulturális és történelmi értékekben egyaránt gazdag, baranyai megyei településből, mely mediterrán hangulatú kisváros mind az aktív pihenés, mind pedig a szórakozás kedvelőinek számos izgalmat és örök élményt tartogat.

Csak ajánlani tudjuk mi is, hogy ha tehetik, akkor látogassanak el Siklósra és környékére.

 

 


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu