Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Se nem gyors, se nem lassú, normális

Se nem gyors, se nem lassú, normális

Ez a mottója a nemrég indult Marsbéli boltnak, amely üde színfolt a budapesti ételkiszállítók palettáján egészséges és fantáziadús menüivel. A nevével ellentétben konyhájában nem marslakók főznek, hanem olyan fiatal nők, akik szerint az evés még munka közben sem elfecsérelt idő. A piacon válogatnak a hozzávalók között, és ötletes fogásokat készítenek a munkahelyek kisebb közösségei számára.

Megosztás Nyomtatás

Ha túl sok a dolgunk, gyakran spórolunk az evésre szánt időn, a főzésről nem is beszélve! Pedig számos kutatás bizonyítja, hogy ha gyorsan eszünk nem megfelelően elkészített ételeket, könnyebben hízunk, hosszú távon pedig csökkenhet az ellenállóképességünk. Ráadásul az ötperces ebédek nem jelentenek örömet, mert nem figyelünk az ízekre, elmarad a kellemes telítettségérzés, és utána lelassul a szervezetünk. A Marsbéli bolt segít az egészségmegőrzésben, a mindennapi jókedv megteremtésében a munkahelyen és otthon étkező felnőttek és gyermekek számára egyaránt. Az alapanyagok frissek, az idénynek megfelelőek, és részben biopiacokon vásároltak. A bolt kínálata hetente változik, az összesen tízféle előételből, főételből és desszertből mindenki kedvére válogathat. A receptek forrása a „marsbéliek” fantáziája, de rendszeresen alkotnak finomságokat a legnépszerűbb hazai gasztroblogerekkel együttműködve is. Az ebédeken túl a Marsbéli bolt kézműves konyhájából házi péksütemények, friss gyümölcslevek és irodai nassok is rendelhetők. A receptek válogatásánál ugyanis szempont az is, hogy a munkahelyen étkezők délután éberek, a vállalati megbeszéléseken kreatívak maradjanak. A finom falatkákat tartalmazó „meeting food” tálak pont ezt a célt szolgálják. Az alapító, Révai Júlia elmondta, hogy számítanak a nagyközönségre is a menü kialakításakor. A Facebook rajongói oldalon nemcsak az aktuális akciókat hirdetik, de a következő heti menütervet is, amit ízlés szerint értékelhetünk. A blogon pedig a legnépszerűbb ételek receptjei találhatók, így az egészséges, örömteli és tápláló étkeket otthon is elkészíthetjük a családnak és a barátoknak, akik ezért garantáltan hálásak lesznek.


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu