Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Szakmai világelitbe lépett egy magyar csokimanufaktúra a chocoMe

Szakmai világelitbe lépett egy magyar csokimanufaktúra a chocoMe

International Chocolate AwardsÚjabb nemzetközi szakmai elismerést kapott a chocoMe, amivel "hivatalosan is" a világ legjobb csokoládékészítői közé lépett. A magyar csokoládémanufaktúra ezúttal a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az -on mérettetett meg, és ezüst érmet nyert. A verseny jelentőségében a világ legjobb éttermeit díjazó Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a nemzetközi Bocuse d' Or szakács versenyhez.

Megosztás Nyomtatás

A chocoMe az első magyar vállalkozás, amely díjat nyert a világ egyik legjelentősebb csokoládé szakmai versenyén.

A legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek alkotta nemzetközi zsűri (Seventy% (UK), Manhattan Chocolate Society (US), Master of Wine (UK), "The New Taste of Chocolate" (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), "The Well-Tempered Chocolatier" (Kanada) a nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót találta méltónak arra, hogy a legmagasabb piedesztálra emelje. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

Piemonte-i mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe"A világ legfinomabbjának tartott Piemonte-i mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú
tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon."
így jellemezhetjük a zsűri által ezüst érmesnek díjazott Raffinée-t.

"A díj rangja rendkívül megtisztelő, és nemcsak a magyar chocoMe-nek, hanem az egész hazai csokoládékészítésnek szól"
- mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója, aki a Firenzei Dóm szomszédságában, a Medici Riccardi Palotában vehette át a rangos elismerést.

"A chocoMe ezzel a díjjal megkapta azt az rangos elismerést, amit a szakmában el lehet érni ebben a kategóriában. A következő kategória a "bean-to-bar", ahol a világ legjobb csokoládékészítői a teljes folyamatot maguk kontrollálják a kakaóbab kiválasztásától, annak pörkölésén, konsírozásán át a teljes csokoládékészítésig." - tette hozzá Mészáros Gábor.

Raffinée termékcsalád
"Érdekes megemlíteni, hogy egy hónappal korábban a  csomagolódobozát díjazták Milánóban a világ legrangosabb dizájnversenyén (A' Design Award), míg most annak tartalmát. A forma és tartalom ezúttal tökéletesen harmonizál, és nagyon reméljük, hogy ezt a fogyasztók is díjazzák, hisz értük élünk, őket szolgáljuk" - foglalta össze Mészáros Gábor.

A magyar manufaktúrának ez a második nemzetközi szakmai elismerése, összesen már 15 díjnál tart négy év leforgása alatt.

 


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu