Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Sztárok és cukrászok készülnek az „Ország Születésnapjára”

Sztárok és cukrászok készülnek az „Ország Születésnapjára”

Elkészült a recept az Ország Tortájához Különleges receptet alkotott a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az Ország Születésnapjára, augusztus 20-ára. Az „új hungarikum” összeállítói és Budai Bernadett kormányszóvivő mellett számos ismert hazai személyiség - Karsai Zita, Csollány Szilveszter, Schobert Norbert, Magony Szilvi, Palcsó Tamás, Lola - csatlakozott a Miniszterelnöki Hivatal felhívásához, és süt tortát a nemzeti ünnepre.
Megosztás Nyomtatás
Sztárok és cukrászok készülnek az „Ország Születésnapjára” „Készüljünk tortával, jókívánságokkal az Ország Születésnapjára!” ismertette Budai Bernadett kormányszóvivő a Miniszterelnöki Hivatal felhívását a hét elején. A felkéréshez a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, és számos ismert hazai személyiség is csatlakozott. Előbbiek elkészítették az „Ország Tortájának” receptjét, egy különleges, madártejes-sárgabarackos, piskóta alapú süteményt. „A madártejnek üzenete, mondanivalója van. Ha az ételek beszélni tudnának, a madártej kedvesen azt suttogná, hogy "gondoskodom Rólad, kényeztetni szeretnélek, mert fontos vagy nekem". Nyilván nem véletlen, hogy gyakran időseknek, betegeknek, gyerekeknek próbálunk vele örömöt szerezni.” foglalta össze Pataki János, az Ipartestület elnöke a recept bemutatásáról szóló sajtótájékoztatón, hogy miért pont a madártejre, erre a torta-összetevőként még sohasem ismert édességre esett a választásuk. A torta elkészítését kipróbálhatják azok a sütésben gyakorlott háziasszonyok, akik augusztus 20-ára egy igazi újdonsággal szeretnék meglepni a családot - a recept itt olvasható: Madártej torta. Azoknak sem kell azonban lemondaniuk róla, akik kevésbé szívesen forgolódnak a konyhában: az Ipartestület mintegy 400 tagcukrászdája várja ezzel a tortával betérő vendégeit augusztus 20-án. A sajtóeseményen jelen voltak a felhíváshoz szintén csatlakozó ismert hazai személyiségek, Karsai Zita, Csollány Szilveszter, Schobert Norbert, Magony Szilvi, Palcsó Tamás, és Lola, akik saját receptjeikkel készülnek az ünnepre. Õk valamivel előbb elkészítik a tortát, mert nem csupán maguknak, hanem egy bővebb családnak sütnek. Az általuk készített édességeket az SOS Gyermekfalu gyermekei kapják, amikor augusztus 19-én a Parlamentbe látogatnak. A sztárok változatos receptekkel szeretnék meglepni a gyerekeket, bár egyelőre nem mindenki árulta el részletesen, mivel készül. Schobert Norbi cukor- és aszpartammentes tortát készít, amit duci és cukorbeteg gyerekek is ehetnek, míg Magony Szilvi az egészség és jó alak jegyében joghurttortával próbálkozik. Karsai Zita egyelőre a torta alakjában biztos, balettcipő-formájút szerente készíteni. Palcsó Tamás krémest ígért, míg Csollány Szilveszter, aki bevallottan inkább főzni tud, mint sütni, sajttortát emlegetett.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu