Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Teltházas andalúz mesterkurzus magyar séfeknek

Teltházas andalúz mesterkurzus magyar séfeknek

- Kezdetét vette az Andalúz Gasztro-Napok c. rendezvénysorozat Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület szervezésében egynapos andalúz mesterkurzusra került sor a VII. kerületi VIK Vendéglátóipari Iskolában.
Megosztás Nyomtatás
Teltházas andalúz mesterkurzus magyar séfeknek A magyar séfeknek szóló rendkívüli eseményt - a cordobai El Choco étterem számos kitüntetéssel büszkélkedhető andalúz mesterszakácsa, Kisko García tartotta Budapesten. Az esemény célja az volt, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek a Magyarországon a jelentőségéhez képest még sajnos módfelett alulreprezentált andalúz és spanyol gasztronómiai kultúrával, és saját éttermeikben is reprodukálják majd az elkészült fogásokat. A mesterkurzuson a következő ételek voltak benne a "tananyagban": * Hideg előétel tojássárgájával, ibér sonkával és kaviárral; * Andalúz kagylótorta, kandírozott naranccsal és mazamorrával * Friss kagyló tökkrémmel is misoval * Articsóka olíva olajban, huelvai fehér garnélarákkal * Spanyol tengeri hal, rucola szósszal és tintahal csíkokkal; * Borjú szűzérme, zöldséges és córdobai fűszerekkel ízesített kuszkusszal; * Mandulakrémben áztatott kenyér. Az eseményen emellett sor került igazi andalúz sonkaszeletelésre is, hisz Andalúziában valódi szertartásnak tekinthető a "corte de jamón", vagyis a sonkaszeletelés mestersége. A sonkán kívül nem hiányozhatott a repertoárból a többi autentikus andalúz hozzávaló sem (olívaolaj, olajbogyó, borecet), melyek kiemelt főszerepet kaptak az egész napos program során. Tovább a megkezdett úton Naszály Éva, az Extenda igazgatója örömmel konstatálta az eseményen, hogy újabb dimenziókban jelent meg hazánkban az andalúz gasztronómia kultúra, amit a jövőben is folytatni, bővíteni szeretnének. Turóczi Gábor, az Északi-sarkot, a Góbi-sivatagot és a Budapest-Bamako rallyt is meghódító Lucullus Baráti Társaság elnöke elmondta, hogy örömmel vettek részt a társszervezésben, és már számos más neves külföldi séf Magyarországa hozatalában is gondolkodnak. A kurzus ünnepélyes megnyitóján tiszteletbeli vendégként részt vett Váncsa István és B. Tóth László, az esemény esti díszfogadásán pedig - amelyet a most nyíló Arteseno spanyol étteremben tartottak meg - Rafael Valle, Spanyolország nagykövete és Enrique Alda Spanyol Kereskedelmi Tanácsos is elismerő szavakkal nyilatkoztak a kezdeményezésről. A mesterkurzus mellett két ínyencvacsora, egy borkóstoló és egy andalúz vendégszereplőkkel dúsított csokoládékóstoló is megrendezésre kerül, hogy a séfeken kívül a szélesebb körben vett nagyközönség is megismerkedhessen az andalúz konyha remekműveivel.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu