Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Terasz- és kertterápia az idei tavasz slágere

Terasz- és kertterápia az idei tavasz slágere

Környezetünk sokkal jobban hat mindennapi hangulatunkra, mint gondolnánk. Zöld nappalik, esztétikus teraszok, klimatizáló hatású télikertek és szabadidős terek létrehozásával óriási változást érhetünk el hangulatunkban, energizáltságunkban, ami hosszútávon egész életminőségünkre hatással van. Aki bele akar vágni a „terasz és kertterápiába” azt ötletek, praktikák és tanácsok várják hétvégén az ország legnagyobb kerti életmód kiállításán.

Megosztás Nyomtatás
Terasz- és kertterápia az idei tavasz slágere

Amerikai kutatók megállapították, hogy azoknak a kórházi betegeknek, akiknek ablakai zöldterületre néztek, kevesebb fájdalomcsillapítóra volt szükségük, és gyorsabban gyógyultak, szemben azokkal, akik csak betonépületekre láttak ki ágyukból. Számos egyéb kutatás is bizonyítja, hogy a növények, a közvetlen zöld környezet nem csak a levegő páratartalmát képes növelni, hanem közérzetünket is javítja, kellemesebbé teszi hangulatunkat, növeli a stresszel szembeni ellenálló képességünket. Közvetlen környezetünk zöldítésén túl nagyon fontos közösségi tereink alakítása is. Rajtad is múljon! szlogennel indít a FÕKERT Nonprofit Zrt. közösségi tervezést ösztönző kampányt idén, amely először a hétvégi Gardenexpón mutatkozik be, és célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a városi terek az ő kikapcsolódásukat, rekreációjukat hivatottak szolgálni. A megfelelő, szerethető zöld közterületek kialakításához azonban az kell, hogy a tervezők megismerjék az elvárásokat, igényeket, és az így kialakított zöldterületet a lakosság is magáénak érezze, óvja azt. Ennek érdekében a kiállítás látogatói egy interaktív „tértervező-térzöldítő” játékot próbálhatnak ki a helyszínen, amellyel megtervezhetik a saját terüket. „A helyszínen felépített 10 bemutató kert és a kert-trendezés téma kiállítóinak különlegességei csupán egy-egy szeletét jelentik a sok száz újdonságnak, ami látható lesz a rendezvényen. A legnagyobb hazai kerti életmód kiállításként elsősorban a teraszon, és kertben használatos eszközök, kiegészítők átfogó kínálatára koncentrálunk, legfőbb célként követve azt, hogy a zöld környezet pozitív hatásait tudatosítsuk minden látogatónkban.” – fogalmazott Fülöp Judit, a Gardenexpo főszervezője, aki szerint a hazai kertkultúra jelentős változásokon ment át az utóbbi években, egyre inkább előtérbe állítva a kert kényelmi, kikapcsolódást nyújtó funkcióit. A kiállításon és vásáron 8 000 m2 alapterületen 150 kiállító vonultatja fel a szakma legújabb trendjeit: a kertápolástól, kertészkedéstől a szabadtéri bútorokon, a kerti fényépítészeten át a grillek és kiegészítők világáig a teljes hazai kerti életmód paletta megtalálható lesz. A családi eseményt egész napos színpadi műsor és az elmaradhatatlan nyereményjátékok teszik színesebbé.


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu