Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Teszt: ételfutárok

Teszt: ételfutárok

A Tudatos Vásárlók Egyesülete körülnézett a hazai ételkihordó cégek kínálatában: fogyasztóvédelmi és táplálkozástudományi szemmel értékelték őket. A teszt alá vont cégek kiválasztásának fő szempontja volt a szolgáltatás országos vagy minél több nagyvárosban való elérhetősége.
Megosztás Nyomtatás
Teszt: ételfutárok A lista élén a Vegafood ételfutár áll. Jó helyezését annak köszönheti, hogy az internetes és telefonos tájékoztatás pontos és készséges volt. Ők voltak az egyetlen cég, ahol még a doboz anyagát is készségesen megmondták a telefonos ügyfélszolgálaton. Ezenkívül feltüntetik az ételek tápanyagtartalmát, amely ugyan nem kötelező része az étkeztetési szolgáltatásoknak, mégis értéknövelő tényező. Sőt, előnyben részesítik a helyi alapanyagok beszerzését is, ami szintén nem volt jellemző a cégekre az ismert adatok alapján. Az értékelés során a legrosszabbul az Update1 ételfutár teljesített, ahol a hiányos internetes tájékoztatás és az ügyfélszolgálat csekély segítőkészsége miatt vesztettek pontot. A tesztben résztvevő kiszállító cégek között szerepeltek kiemelkedően jó fogyasztói információkat feltüntető honlapok és segítőkész ügyfélszolgálattal rendelkezők. Mégis általában a legtöbb pontot azért vesztettek, mert sem a honlapon, sem az ügyfélszolgálaton nem adtak megfelelő információt (ettől függetlenül még az ételkínálat sokszínű lehet), sőt kifejezetten tárgyilagosan közölték, hogy nem adhatnak választ olyan egyszerű kérdésekre, mint pl. milyen anyagból készült az ételtároló doboz. Összességében elmondható a telefonos ügyfélszolgálatról, hogy 10-ből 9 esetben nem tudtak megfelelő választ adni. Úgy tűnik, a vegetáriánus étel még nagy kihívást jelent a cégeknek. Tízből két ételfutárnál nem volt hús nélküli lehetőség (Béres Alexandra, Zsírégetőklub), emiatt pontot veszítettek, s fél pontot vontunk le a Cityfood ételfutártól is, mivel ott a vegetáriánus menük a legkevésbé sem mondhatók korszerűnek és változatosnak, a rántott gombában és sajtban kimerültek. Az ételfutár cégek tesztjéről szóló teljes cikk és a teszt végeredménye a http://tudatosvasarlo.hu/cikk/teszt-etelfutarok oldalon olvasható.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu