Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Több mint 5000 szelet Pándi meggytorta várta a Szent István király udvarába látogatókat

Több mint 5000 szelet Pándi meggytorta várta a Szent István király udvarába látogatókat

A hagyományokhoz híven idén is augusztus 20-án, az Ország születésnapján, a Kossuth téren kóstolhatta meg a közönség az Ország Tortáját, amely idén a Pándi meggytorta lett. A különleges desszertet a Kossuth téren felállított történelmi játszóházban délután 13.30-kor a készítők és meghívott hírességek közrem-ködésével ismerhette meg a közönség. A téren árusított 5300 szelet meggytorta délután négy órára elfogyott, addig megközelítően 50 ezer látogatót fogadtak „Szent István király udvarában”. A tortát a Kossuth téri bemutatóval egy időben, az ország több száz cukrászdájában kezdték el árusítani.
Megosztás Nyomtatás
Több mint 5000 szelet Pándi meggytorta várta a Szent István király udvarába látogatókat  Immár 3 éve hagyományosan augusztus 20-án az Ország Születésnapján mutatja be a nagyközönségnek a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programja keretében az Ország Tortáját. Az Ország Tortája választás célja, hogy az ország minden lakosa az alkalomhoz méltó különleges desszerttel ünnepelhessen, a családi ünnepek hangulatát idézve személyes élményként élhesse át az államalapítás évfordulóját. Idén a cukrászokból álló szakmai zsűri a Pándi meggytortát választotta az Ország Tortájának, míg 2008-ban a Szatmári szilvatorta, 2007-ben a Madártej torta kapta a megtisztelő címet. Az édességet augusztus 20-án több száz cukrászdában is elkezdik árusítani, Budapesten és vidéken is felveszik az állandó kínálatuk közé ezért az is meg tudja kóstolni a különleges desszertet, aki nem tud fellátogatni Budapestre. A hungarikumnak számító különleges Pándi meggyből készült ünnepi édességet a Kossuth téren felállított „Szent István király udvara” történelmi játszóházban cukrászok és meghívott hírességek, Király Viktor és Serdült Orsolya közreműködésével kóstolhatta meg a nagyközönség. A Kossuth térre kilátogatókat a 21 óráig tortakóstolás mellett „Szent István király udvara”történelmi játszóház is várja. A térre látogató családok kézműves foglalkozásokkal, korabeli mesteremberek - vándorkovács, íjkészítő, nemezes, és sátorkészítő - munkáját bemutató programokkal találkozhatnak. Az államalapító vitézek hősi legendáit hagyományőrzők idézik fel, lovas íjászok bemutatója révén pedig az érdeklődők megismerhetik a honfoglalás kori magyar lovasok ruházatát, fegyverzetét és harcmodorát is. A legifjabbak három vitézi próba teljesítése után névre szóló, vitézi érdemeiket elismerő lovagi oklevelet kaptak, az első háromszáz vitéz jogot szerzett arra is, hogy a bemutatott óriási, 300 szeletes tortát ingyen megkóstolja. Augusztus 20-án nemcsak tortakóstolásra, hanem kenyérkóstolásra is lehetőség nyílt a Kossuth téren, ahol a Kenyérfesztiválon, a Pékek Fejelemi Rendjének közreműködésével az ország legkiválóbb pékjei sütnek kenyeret a felállított sütőkemencékben. Kenyérsütés közben a pék mesterek bemutatják azt is, hogyan készíthetőek el a legkülönbözőbb típusú és ízű kenyérkülönlegességek. A kenyérsütésen kívül látványpékség, népi játékok, zenés-táncos produkciók, gasztronómiai műsorszámok várták az érdeklődőket. A Pándi meggytorta receptje a cukrász ipartestület honlapjáról (http://www.cukraszat.net/), valamint a www.augusztus20.freeblog.hu blogoldalról tölthető le. A cukrász ipartestület oldalán megtalálható azoknak a cukrászdáknak az elérhetősége is, amelyek az Ország Tortáját egész évben árusítják.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu