Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Trinidad és Tobagói ízek először Magyarországon

Trinidad és Tobagói ízek először Magyarországon

Rendhagyó szakmai-gasztronómiai eseményre került sor Magyarország első indiai éttermében, a Maharaja-ban. Magyarország egyik legnagyobb gasztronómiai egyesülete, a 6. éve m-ködő Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai újságírók- és bloggerek közrem-ködésével állított össze egy tradicionális Trinidad és Tobagói nyolcfogásos ételsort.
Megosztás Nyomtatás
Trinidad és Tobagói ízek először Magyarországon A TT konyhára az ősi, nyugat-indiai konyha van a legnagyobb hatással, meglehetősen csípős ízekkel, egzotikus hozzávalókkal, de egy kevés spanyol-karibi, illetve afrikai behatást is érezni az ételeken. Az esemény a helyi fűszerek bemutatásával kezdődött - a résztvevők megismerkedhettek háromféle curry fűszerkeverékkel (Turban, Madras, Chief), az Almchar masalával, a Ground masalával, a pörkölt Jeera-val, a Shadon Beni zöldfűszerrel, a Pepino paprika hozzáadásával készült mangó-lime chutney-val, valamint a hazánkba elég körülményesen eljutó bébicápa-hússal, okrával és pimentos paprikákkal. Eztán Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke számolt be Trinidad és Tobagói tapasztalatairól, a helyi gasztronómia sajátosságairól, majd Jham Kulvinder Singh, a Maharaja tulajdonosa beszélt az ősi indiai hasonlóságokról, a főzés módszereiről, nehézségeiről. Végül két menetben elkészült 4-4 étel, amiről a résztvevők véleményt alkottak. A menüsor a következőképp nézett ki. - "Dosti roti" (töltött kenyérféle) lime chutney-val, mentás-fokhagymaszósszal, shadon beni szósszal és pimentos paprikával - Curry panírozott cápából - Házi készítésű okra, paradicsommal - "Chicken a la king", amely kókuszreszelékkel és kókusztejjel készül. (Ahogy a tobagóiak kedvelik.) - Burgonyacurry csicseriborsó hozzáadásával, az egyszerű emberek eledele. - Pelau rizs, azaz fűszeres indiai baszmati rizs. - Sadha roti (kenyérféle) - Fehérrummal, sült banánnal és fagylalttal készült desszertkülönlegesség. A menüsort (nagyon minimális változtatásokkal) a Lucullus BT száz vendége fogyasztotta el, az egyesület immár 70. ínyencvacsoráján.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu