Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Új csokoládémanufaktúrát avattak Angyalföldön

Új csokoládémanufaktúrát avattak Angyalföldön

Új csokoládémanufaktúrát avatott Angyalföldön a kézzel készült, sok millió féleképpen összeállítható, személyre szabható magyar sikercsokoládé - a chocoMe. Az avatóünnepség résztvevői már az új üzemben kóstolhatták meg a chocoMe karácsonyi kollekcióját, illetve részt vehettek egy olyan üzemlátogatáson is, ahol a chocoMe csokoládék készítésének minden fortélyát megtekinthették.
Megosztás Nyomtatás
Új csokoládémanufaktúrát avattak Angyalföldön “Vállalatunk dinamikus fejlődése és vásárlóink harmadik éve bennünket kísérő óriási szeretete azt eredményezte, hogy új manufaktúránkban már 300 m2-en készíthetünk csokoládét” - mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa. “Módfelett örülünk, hogy már az új létesítményünkből szolgáljhatuk ki a spanyol, francia, svájci, osztrák, cseh, szlovák, román, svéd és litván piacokat is.“ tette hozzá a nemrég Magyar Brands 2012 díjat, Év Webshopja bronzérmet is begyűjtő tulajdonos. Ebedli Gyula belsőépítész, a manufaktúra kreatív megálmodója elmondta, hogy az új üzem tervezése a termék filozófiája alapján történt, ezért kerültek megvalósításra egy termelőüzemhez képest szokatlan, formabontó megoldások melyek kellemes munkakörnyezetet biztosítanak. A látogatók az óriási méretű kapuzat alatt áthaladva, majd a kristályfal folyosón végigsétálva juthatnak be a váratlan színvilágú kézműves műhelybe. „Angyalföld, ipari környezet - meghatározó volt az indulásnál, a tervezésnél ez a hangulat. Az épület külső megfogalmazása ehhez idomult. Egy kapuzat megalkotásának a segítségével szerettünk volna fizikai és lelki kontrasztot építeni, amely „magasabb minőséget” vetít előre a megérkező számára. A manufaktúrába belépve ugyanennek a filozófiának a megtestesülését láthatjuk, hiszen egy erős funkcionális osztással kellett dolgoznunk. Ezt kellett felruháznunk olyan elemekkel, amelyek segítségével a manufaktúra vonzó és látványos „hely” lett mind az itt dolgozóknak, mind az idelátogatóknak” - mondta el Ebedli Gyula. “chocoMe karácsonyi kollekció” Az üzemavató ünnepségen bemutatták a vállalat 2012-es Karácsonyi Kollekcióját is, amelyben a karácsonyi ünnepekre jellemző ízek, fűszerek, illatok dominálnak. A chocoMe szerint az idei karácsony slágergyanús összeállítása a tahiti vaníliaporral fűszerezett tengerisós, karamell csokoládé pasztillás, pekándiós tejcsokoládé lesz. A nap folyamán Rézangyal pálinka és csokoládé, valamint bor és csokoládé összekóstolás is zajlott, az új trend kedvelői pedig Strongbow cider-rel lazíthattak.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu