Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Újdonság: bemutatkozik a chocoMe Raffinée

Újdonság: bemutatkozik a chocoMe Raffinée

Táblás csokoládéi esetében a chocoMe a liofilizálásra (fagyasztva szárításra) esküszik a gyümölcsök konzerválása terén, mivel ezek a gyümölcsök nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot, és megőrzik természetességüket. A liofilizált gyümölcsök sikerét tovább gondolva jött az ötlet, hogy a chocoMe egy olyan új terméket hozzon létre, ahol ezek a természetes gyümölcsízek még hangsúlyosabban tudnak érvényesülni. Így született meg a chocoMe Raffinée ötlete, mely most került bemutatásra Magyarországon.

Megosztás Nyomtatás
A gyümölcsök beborításához 65% kakaótartalmú étcsokoládét használunk: az eper  természetes édességét így enyhe kesernyés ízével finoman ellensúlyozza, a  meggyszemeknél pedig a  hozzáadott kakaóval balanszírozzuk az ízeket.
A két kiválasztott liofilizált gyümölcs nem a teljes kínálatot jelenti: a chocoMe kínálatában nemrég debütált, a világ legfinomabb mogyorójának titulált piemonte-i  mogyorószemek is vékony
csokoládébundába öltöznek a Raffinée kedvéért.

A chocoMe táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a chocoMe Raffinée esetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még
hangsúlyosabb
legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon - ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze is
" - mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa.

Cukormentes chocoMe táblák

Az ősz másik nagy termékfejlesztése a chocoMe-nél a cukormentes táblás csokoládék megjelenése Magyarországon. „Nem szerettük volna elvenni cukorbetegektől, valamint cukrot nem fogyasztóktól az esélyt, hogy ők is élvezhessék termékeinket" - számolt be Mászáros Gábor a döntés hátteréről. A chocoMe cukormentes csokoládéjának alapanyagául szintén speciális belga csokoládé szolgál, mely harmónikusan telt ízvilágú, kiváló minőségű kakaóbabból (53,9% kakaó szárazanyag tartalommal) készült, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítő maltitólból áll. A cukormentes csokoládék októbertől elérhetőek.

chocoMe

Oroszországi megjelenés
Végül, de nem utolsósorban, még egy remek hír a chocoMe háza tájáról: a csokoládék mostantól elérhető már Oroszországban is. A magyar termékbevezetésekkel párhuzamosan zajlott a chocoMe oroszországi piacralépésének folyamata is. A chocoMe gyönyörű táblái szeptember elején mutatkoztak be a Hyatt Ararat szállodában moszkvai újságíróknak, bloggereknek, valamint a vállalat részt vett az óriási World Food Moscow élelmiszeripari kiállításon is, ahol óriási tetszést aratott. Kezdetben ötvenféle előre elkészített chocoMe kreációval találkozhatnak az orosz gurmék, később a választék bővülni fog.

 

 

 


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu