Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Újra akcióban az Extrém

Újra akcióban az Extrém

Szakács- Paprikás Csirke a Budapest-Csernobil futamon A Budapesti Memento Parkból startolt el a Budapest-Csernobil futam, azaz a Chennai Event Management Services (CEMS) legújabb őrült autós kalandtúrája. A szervezőknek nem ez az első különleges kalandjuk: az ő nevükhöz f-ződik a nagyszabású Kaukázus Rali, a Hetes Busz projekt, a Trans Sahara Rally és az indiai Autoriksa Rally is. A versenyen magyar, angol, német és lengyel egységek is elindultak, a résztvevők közt ott van az Extrém Szakács, Turóczi Gábor is.
Megosztás Nyomtatás
Újra akcióban az Extrém A Budapest-Csernobil Futam autós kalandtúra és verseny, amelyre minden kalandvágyó autóst várnak a szervezők. A túra útvonala Kelet-Európa egzotikus, az átlagos utazó által jórészt felderítetlen területein halad át: Románián, Moldávián, a Dnyeszteren-túli Köztársaságon át Ukrajnáig. A résztvevőknek a tipikus "turistás" helyszínektől távol hamisítatlan élményekben lesz részük, a 9 napos, 3500 kilométeres útvonalat a résztvevők saját maguk által kiválasztott járművekkel teszik meg, és a szervezők ajánlása alapján bármivel nekivághatnak a motorkerékpártól a harckocsiig, a kisbusztól a lakókocsiig. A látnivalók közt a vodka- és kalasnyikovgyártól a világ legnagyobb borospincéjén és Európa utolsó leprakórházán át sok minden megtalálható az úton: érintik Európa utolsó kommunista államát, a gagauzok és csángók földjét, és Csernobilt is, hogy az út végén megünnepeljék az Ortodox karácsonyt. Extrém Főzés és Jótékonyság Egy ilyen extrém futamon nem maradhat el az Extrém Főzés sem, amelyet Turóczi Gábor, az Extrém Szakács visz véghez. Az Extrém Szakács főzött már az Északi-sarkon, a Levegőben, a Góbi-sivatagban, a Karib-tengeren, a Lánchíd- és a Sztálin dísztribün tetején, valamint a II. Kaukázus Ralin is egy tankon, mert azt gondolja, hogy ily módon lehet a legjobban megismertetni a magyar kultúrát és a magyar gasztronómiát külföldön. Az elkészítendő étel természetesen a PAPRIKÁS CSIRKE lesz, mely az Extrém Szakács és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület védjegyévé vált az elmúlt évek során. Vélhetően az el nem ismert Dnyeszteren-túli Köztársaságban készül el, amely Európa utolsó kommunista állama. Az út során megkóstolják a helyi különlegességeket is, hogy ily módon ismerjék meg az adott nép kultúráját. Mint minden CEMS rendezvényen, a Budapest-Csernobil futamon is lesz jótékonysági program, melynek célja a futam által érintett területeken egy-egy oktatási, vagy egészségügyi intézmény támogatása. További Információ Web: http://extremszakacs.bblog.hu és www.budapestchernobylrun.com Fotók: http://indafoto.huhanuman

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu